Inplastat. Så här har det sett ut i ett år. Nu är det snart slut med det. Foto: Sacharias Källdén

Då öppnar Eriksdalsbadets utomhuspool igen

Efter ett års renoveringar: nu öppnar snart Eriksdalsbadets utomhuspool igen.

  • Publicerad 11:32, 20 jan 2020

Först sa man att renoveringarna skulle vara färdiga till årsskiftet 2018. Men man kom inte igång förrän tidigt 2019. Då hoppades man att utomhuspoolen skulle kunna öppna för allmänheten igen lagom till sommaren. Så blev det inte heller. Premiären flyttades till slutet av förra året. Något som också blåstes.

– Det här har varit ett spännande projekt, men också väldigt komplicerat och unikt. En innovativ lösning för att spara energi. Det finns inget liknande i Sverige. Så jag tycker inte att det är en så farlig försening. Det är viktigt att det blir säkert och bra, säger fastighetskontorets projektledare Mark Shafti.

Slutbesiktning sker nästa vecka. Om allt får grönt ljus är badare välkomna igen den 2 februari.

Det man gjort är att man har byggt så att utomhuspoolen nu kommer att kunna täckas över nattetid, då den är stängd. På så sätt räknar man med att kunna energispara 242 megawattimmar per år, alltså 242 000 kronor per år.

Renoveringen av utomhuspoolen, som också inneburit en allmän uppfräschning med nya glasräcken och markstenar, har totalt kostat 4,2 miljoner kronor.

Nästa vecka är det också slutbesiktning av den nya vattenreningen på hela Eriksdalsbadet. Det har varit ett betydligt mer omfattande projekt, som dock gjorts utan att påverka driften på simhallen.

Eriksdalsbadets "fängelsepool" görs om