Taggade. Alicja Puc och Omran Ismail är förväntansfulla inför öppningen. Foto: Ella Söderberg

Då öppnar ny matbutik i Hässelby gård

Efter ett års planering är det äntligen dags för den nya butiken Fresha att slå upp portarna på torget i Hässelby gård. Med största sannolikhet blir det invigning nästa vecka.

  • Publicerad 16:35, 10 apr 2019

– Vi väntar fortfarande på några leveranser, och hoppas öppna den 15 april, men det finns en liten risk att det blir några dagar senare, säger butikschefen Omran Ismail.

Han och Alicja Puc, som ansvarar för den polska avdelningen, visar runt i lokalerna på torget i Hässelby gård. Arbetet med att få upp hyllor, burkar och konserver är i full gång. Fresha kommer vara en mataffär med varor från alla världens hörn. Här finns sektioner med allt från indisk, thailändsk och persisk mat, till rysk och latinamerikansk.

– Vi kommer ha ett stort utbud på varor med hög standard och bra kvalitet. Det finns många nationaliteter här i Hässelby, och istället för att de polska mammorna står en halv dag och gör piroger, kan de köpa hemtillverkade vakuumförpackade här, berättar Alicja.

Istället för vanliga kylda hyllor kommer det att finnas ett kyl- och frysrum, och kunderna kommer även kunna få sina kaffebönor malda direkt i butiken. På hyllorna ligger mängder av olika nötter i påsar, stora dunkar med olja och oändligt med konserverade grönsaker.

Omran Ismail menar att det finns en efterfrågan på en affär som säljer annat än vanliga matbutiker.

– Vi hade en butik i Vällingby förut, då var det många kunder som kom från Hässelby gård och sa att de saknade en butik här. I lördags var det loppis i centrum och vi drog upp jalusierna för att det var fint väder. Då försökte folk öppna och komma in fast vi inte öppnat än. Gör vi det här bra finns det chans att vi öppnar en till butik.

Konserver. Alicja Puc ansvarar för den polska sektionen i butiken. Foto: Ella Söderberg

Packat. Nötter i mängder finns till försäljning. Foto: Ella Söderberg

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt