Blickar framåt. Carina Nydén, föreståndare på Farsta gård. Foto: Sacharias Källdén

Då öppnar ny restaurang i Farsta gård

Den långa konflikten mellan Farsta gård och restaurangen som hyrt in sig där är över. Krögaren har nu lämnat lokalen – som visade sig vara svårt mögelskadad. Men förhoppningen är att restaurangen ska öppna igen i ny regi före jul.

  • Publicerad 17:06, 9 okt 2018

Konflikten mellan den tidigare krögaren och Farsta gård var lång och utdragen. Och när krögaren till slut lämnade lokalerna var de svårt mögelskadade. På grund av renovering och sökandet av en ny krögare är restaurangen nu stängd – tillsvidare.

– Troligtvis är allt klart innan jul så vi hoppas på att kunna ha julbord här, säger Carina Nydén, föreståndare på Farsta gård.

I samband med att den förra krögarens kontrakt löpte ut såg Farsta gård en möjlighet att förnya och fräscha upp restaurangdelen. Utan att förstöra det fina kulturarv den anrika gården erbjuder vill Carina Nydén nu se mer liv och rörelse här.

– Personligen har jag massa idéer för ett nytt konceptet och en klar förändring är att vi nu satsar på att ha ett närmare samarbete med den nya entreprenören, säger Carina Nydén som menar att närheten till tunnelbanan och centrum gör gården unik.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hon vill att den nya restaurangen ska ha generösare öppettider, jobba för att få en bredare kundkrets och se till att det anordnas fler publika evenemang – exempelvis trevliga temakvällar. Men vem eller vilka som ska ta över restaurangen är ännu inte klart.

– Nu har allt släppt och vi är redo att ta nya tag. Och äntligen kan vi göra något nytt som är för alla. Inte bara för pensionärerna utan även de unga vuxna, säger Carina Nydén.

Sara Holmqvist ser gärna fler evenemang för barn på Farsta gård. Foto: Sacharias Källdén

Christer Bech bor i Högdalen men tränar i Farsta. Han gillar Farsta gård som det är. "Perfekt för en fika efter en promenad här längs vattnet. Men det ju trevligt med lite mer musikevenemang och konserter." Foto: Sacharias Källdén

Och förnyelse är också något flera av de Farstabor som StockholmDirekt stoppar utanför gården efterfrågar.

– Jag har varit här och firat midsommar och det var trevligt. Jag har barn så skulle gärna se lite mer tillställningar som inkluderar barn. Sen är en bra restaurang alltid uppskattad, säger Sara Holmqvist.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Farstaborna Ronny Waldau, Bengt Nordström och Rose Nordström tycker det är tråkigt att restaurangen för tillfället är stängd och konstaterar att den nya krogen som ska flytta in också bör satsa på klassisk husman.

– Jag gillar olika typer av mat och Farsta gård har Sveriges absolut bästa isterband! Det finns redan ett brett utbud av restauranger uppe i centrum, säger Bengt Nordström.

Rose Nordström tycker att det vore mysigt med lite marknader kopplade till årstider. En höstmarknad där kolonilottsinnehavarna skulle kunna vara med genom att exempelvis binda kransar.

Ronny Waldau känner att Farsta gård i samband med renoveringen borde rusta upp den för tillfället helt förfallna dansbanan.

– De kan ju köra seniordans, förslagsvis på fredagar, säger Ronny Waldau.

Farstaborna Ronny Waldau, Bengt Nordström, Rose Nordström med hunden Aske gillar alla husmanskost. Foto: Sacharias Källdén

Farsta Gård Foto: Sacharias Källdén

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Bandhagen och Högdalen ska fräschas upp

Nyheter ✓Fem miljoner till upprustning ✓Det här ska göras Tryggare och fräschare ska det bli i Bandhagen och Högdalen. Stadens trafikkontor lägger fem miljoner kronor på att rusta upp utemiljön.tisdag 19/2 20:00

"Globen har varit en röd tråd i mitt liv"

Krönika Vår reporter Clarence Frenker minns invigningen för 30 år sedan Stockholm fick ett nytt landmärke. Reporter Clarence Frenker har haft Globen i sin närhet sedan dess.tisdag 19/2 15:40