Sakta men säkert. Henrik Kruse vid nedbrända Boulebar 2017, och hur det ser ut i Rålambshovsparken idag. Foto: Sacharias Källdén/Per Brandt

Då öppnar nya Boulebar i Rålis

Efter branden och tre år av temporära lösningar: premiären är spikad för Boulebar. Och nu vill man kunna ha öppet året runt i det nya huset för 15 miljoner kronor.

  • Publicerad 16:49, 20 nov 2019

Boulebar i Rålambshovsparken brann ner till grunden, nyårsdagen 2017. Sedan dess har man kört med tillfälliga containrar varje sommar, i väntan på att en ny kåk ska byggas.

Man drog rör redan i januari 2019 och hoppades hinna klart allt innan sommaren. Så blev det inte. Nu är premiären för nya Boulebar i Rålambshovsparken istället satt till den 25 april 2020.

Den nya restaurangen blir på 200 kvadratmeter, precis som den förra. Siktet är inställt på att kunna gå från säsongsöppet till året runt-öppet redan vintern 2020. För restaurangen alltså, boulen fryser inne eftersom banorna är utomhus.

Hård tidspress för att få klart nya Boulebar i Rålis

För att det ska gå i lås måste man dock lösa ett bygglov kring en inglasad del. De inomhuskvadrat man har tillstånd för nu räcker inte till för att man ska få ihop ekonomin även under de kalla månaderna.

– Vi mår bättre av att ha öppet året runt i Rålis, och Kungsholmen mår bättre av det. Vi vill skapa kontinuitet och liv där. Sedan är vårt visionära mål såklart att även kunna köra boule där under vintern, eftersom vi är boulenördar. Så det hoppas vi kommer att bli av i framtiden, säger ägaren Henrik Kruse.

Han är själv bosatt på Kungsholmen och säger att det känns jättebra att bygget av den nya restaurangen äntligen är igång på riktigt.

– Ja, såklart. Det är jättekul att få bygga i en park där så många människor rör sig. Visst, det är roligt med Köpenhamn, som exempel, där finns vi också, men det här är hemmaplan.

Byggbudgeten för nya Boulebar räknas landa på kring 15 miljoner kronor.

REPORTAGE: Så gick Boulebar från litet källarhäng till krogjätte