Nytt. Det nya polishuset i Rinkeby ska bli klart till sommaren, är det senaste budet. Foto: Sacharias Källdén

Då öppnar nya polishuset i Rinkeby

Till sommaren ska det nya polishuset i Rinkeby stå klart, efter flera förseningar. Rekryteringen av tio nya anställda till bland annat receptionen är i full gång, och det är Rinkebybor som polisen är mest intresserade av.

  • Publicerad 16:39, 20 jan 2020

Det nya polishuset i Rinkeby har försenats flera gånger, och nu är det senaste budet att flyttlasset ska gå från Solna nu i sommar. Etablering i Rinkeby projektleds av Jörgen Ohlsson som är polis i området, och han menar att närvaron av polishuset kommer göra skillnad.

– Man får en mer närvarande polis än vi har idag och en utökad service i och med att vi öppnar upp pass- och receptionsverksamhet i området, säger han och fortsätter:

– Sedan hoppas vi kunna visa vägen för andra arbetsgivare att etablera sig i området och skapa möjligheter, det finns en skev bild av att man inte kan det. Den bilden är fel. Men då får vi visa vägen också.

Polishuset i Rinkeby försenas ytterligare

Söker lokalbor

I rekryteringsprocessen är polisen särskilt intresserade av personer som bor i Rinkeby, något vi tidigare rapporterat om.

– En hel del av de som kommer till oss har ett annat modersmål än svenska och då kan det vara smidigt med personal som också pratar andra språk. Vi tycker också att polisen allmänt ska återspegla samhället och vi behöver mer mångfald inom polisen. Vi är för få kvinnor och för få människor med annan bakgrund än födda i Sverige, säger Jörgen Ohlsson.

Den 1 juni ska polishuset i Rinkeby vara klart och man räknar med att all verksamhet ska ha flyttat över från Solna till den 1 september.

Stockholm Direkt