Visionsskiss över den nya hållplatsen som öppnar i september. Foto: SLL

Då öppnar nya spårvägen i City

Arbetet med den nya slutstationen för spårvagnslinje 7 vid T-Centralen börjar lida mot sitt slut. Om en knapp månad öppnar den.

  • Publicerad 10:49, 6 aug 2018

I våras kunde StockholmDirekt avslöja att den nya stationen blir klar snabbare än man först planerade. Nu kan vi berätta vilket datum trafiken kommer igång.

Den 3 september börjar spårvagnen mot Djurgården köra från T-Centralen, vilket innebär en förlängning av nuvarande linje 7.

– Det stora lyftet är att man etablerar en smidigare knutpunkt och kopplar ihop spårvagnslinjen med T-Centralen, sa Patrik Carlsson, programledare för Spårväg City till StockholmDirekt i våras.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Perrongerna ligger vid Sergels torg och Drottninggatan, och går även att nå enkelt från pendeltågsstationen Stockholm city.

På vardagar så börjar spårvagnarna gå klockan 05.36 från T-centralen. Hela tabellen hittar du här. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.