Östermalmshallen. Saluhallen har visat sig vara i sämre skick än vad tidigare provtagningar visat. Foto: Pi Frisk

Då öppnar Östermalms saluhall igen

Nyinvigningen har skjutits upp gång på gång. Men nu finns ett datum för öppnandet av Östermalmshallen.

  • Publicerad 16:26, 1 apr 2019

Att öppnandet av den nyrenoverade gamla saluhallen på Östermalmstorg dragit ut på tiden beror på flera saker. Bland annat har den visat sig vara i sämre skick än vad tidigare provtagningar visat och därför har fler åtgärder varit nödvändiga. 

Men nu finns ett datum för öppnandet.

Östermalms saluhall försenas ytterligare

Östermalms saluhall, som byggdes 1888 och även är känd som Östermalmshallen, kommer att öppna igen den 23 januari nästa år skriver Malinda Flodman, pressansvarig på trafikkontoret, i ett mejl. Då har den tillfälliga saluhallen, som öppnade i april 2016, varit på plats i närmare fyra år.

– Exakt när den tillfälliga saluhallsbyggnaden kan börja tas ner vet vi inte ännu och först när den är borta kan vi på trafikkontoret börja återställa torget. Vi tror att det kan bli i mitten av nästa år tidigast men det är inte bestämt än, förklarar hon.

Vad gäller torgets framtida utformning pågår det diskussioner om hur torget ska utvecklas, men ännu är inga beslut fattade. Planen är i alla fall att ge torget en uppgradering.

– Många träd på torget är skadade och behöver tas ner och ersättas med nya och torget behöver tillgänglighetsanpassas och ska få ny belysning, berättar Malinda Flodman.

Här växer nygamla Östermalmshallen fram