Då öppnar Södermalms nya hiss

Genom en ny inglasad hiss ska fler flanörer lockas ner till Hammarby sjöstad och det nya torget i Fredriksdal.

  • Publicerad 16:32, 30 okt 2019

Det är på det nya torget i området Fredriksdal vid kajen i Hammarby Sjöstad som den nya hissen håller på att installeras. Hissen ska underlätta för personer med funktionsnedsättning, men också förbättra kopplingen mellan Skansbron och kajen längs Hammarby kanal på södra sidan av Hammarbyslussen, uppger Hendrik Bergstén, projektkommunikatör på exploateringskontoret.

Den ska också ge ökad tillgång till kvarteret Fredriksdal som ligger i västra delen av södra Hammarbyhamnen och som är på väg att färdigställas. Här finns bland annat nya bostäder, kontor och en bussdepå.

Chaufförerna varnar för trafikkaos vid nya bussgaraget

Hissen kommer att bestå av en inglasad stålkonstruktion och ha plats för upp till 26 personer, med en maxvikt på 2 000 kilo. Den kommer att vara öppen för alla och planeras att vara tillgänglig under hela dygnet.

Invigning planeras i februari 2020. Hissen är ett samarbetsprojekt mellan staden och Skanska Nya Hem. Driften kommer att skötas av trafikkontoret.

Förbinder. Den nya hissen från Skansbron är en del av det nya området Fredriksdal i Hammarby sjöstad. Foto: Sophie Stigfur