Premiär. Vanadisbadet är ett av stadens utomhusbad som planeras att öppna 15 juni. Foto: Sacharias Källdén (Arkivbild)

Då öppnar stans utomhusbad

Stockholms utomhusbassänger brukar öppna i slutet av maj men på grund av den rådande situationen med covid-19 har premiären skjutits upp. Nu är det bara ett par veckor kvar tills du kan hoppa i plurret.

  • Publicerad 08:23, 4 jun 2020

Stockholms utomhusbad, bland annat Vanadisbadet och Eriksdalsbadet, brukar vara öppna såhär dags på året. På grund av situationen med covid-19 har badpremiären fått vänta. Nu har dock idrottsförvaltningen bestämt att baden ska öppna den 15 juni.

– Många stockholmare längtar efter besked om ett öppnande. Det blir en sommar då vi räknar med att fler än vanligt kommer att vara hemma i Stockholm. Därför är det viktigt att vi kan hålla våra bad öppna samtidigt som vi gör det på ett säkert sätt som inte bidrar till ökad smittspridning, säger Karin Ernlund (C), idrottsborgarråd, i ett pressmeddelande.

Arbetar med förberedelser

Idrottsförvaltningen arbetar nu med förberedelser inför att baden ska öppna. Man kommer att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att kunna ta emot besökare på ett säkert sätt.

– Vi ser bland annat över vilka faciliteter som går att hålla öppet på ett säkert sätt, exempelvis omklädningsrum och toaletter, hur vi kan begränsa antalet besökare, och hur vi ska uppmärksamma våra besökare på att hålla avstånd. Exakt hur det kommer bli återkommer vi med, säger Karin Ernlund (C).

Stockholms plaskdammar kommer också att öppna den 15 juni.

– För att vi ska kunna hålla våra bad och plaskdammar öppna krävs det att vi tar ett gemensamt ansvar. Jag vädjar till alla som besöker våra bad att följa anläggningens riktlinjer, säger Karin Ernlund (C).

Här kommer det att publiceras vilka regler som gäller på utomhusbaden.

Här är baden som öppnar den 15 juni

Eriksdalsbadet

Hägerstensbadet

Järvabadet

Kampementsbadet

Stora Sköndals handikappbad

Nytorpsbadet

Vanadisbadet

Älvsjöbadet

Visa merVisa mindre