SKYLTAR. När barnbaden öppnas efter midsommar ska det även finnas skyltar som tydliggör riktlinjer i coronatider.

Då öppnar Sumpans plaskdammar

Sundbybergs plaskdammar/barnbad fylldes nyligen med vatten, men tömdes lika fort. Beslutet att erbjuda bad efter midsommar står dock fast.

  • Publicerad 16:18, 10 jun 2020

Det blev en del ståhej och glada tillrop i Facebook-grupper när vatten under några dagar fylldes på i Sundbybergs plaskdammar. Dock var bassängerna torra igen några timmar senare.

– Entreprenören provkörde systemen i samtliga våra fyra barnbad för att se att de fungerar, säger Tomas Lindvall, avdelningschef på tekniska avdelningen.

Öppnar efter midsommar

Trots rådande omständigheter ska de fyra baden öppnas efter midsommar, men i anslutning till dem ska skyltar sättas upp där det tydligt framgår vad som gäller i coronatider. I synnerhet restriktionen om folksamlingar på mer än 50 personer.

– Vi saknar resurser för att ha personal eller vaktbolag som räknar, håller koll, så att det inte är fler än 50 personer i eller precis intill själva barnbaden. Föräldrar behöver ta ansvar för att det inte blir för många kring baden.

Förvaltningen har förberett skyltar liknande de som bland annat sattes upp vid Golfängarna i anslutning till nationaldagen. Och förvaltningens personal kommer hålla ett vakande öga så att Folkhälsomyndighetens restriktioner och rekommendationer efterföljs.

Blir det problem kommer badvattnet att tömmas och baden stängas.

– Vi vill hålla öppet, speciellt för barnens skull. Vår förhoppning är att sundbybergarna använder sig av sunt förnuft, vilket vi upplevde gjordes under nationaldagen, säger Tomas Lindvall.

Här finns plaskdammarna

Marabouparken, Löfströmsvägen.

Rissnebadet, Rissneängarna.

Tornparksbadet, Tornparken.

Örbadet, Storskogen.

I anslutning till samtliga finns toaletter och utomhusduschar.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Hemlig sommarbio anordnas på okänd plats

Nyheter Sugna besökare får själva hitta ledtrådar I augusti visar Stockholms filmfestival tre filmer. Mer information än så ges inte, för tanken är att intresserade själva ska luska reda på var, när och hur det hela går till.måndag 10/8 15:41

Sundbyberg och AIK ska stärka flickhockeyn

Nyheter Sundbybergs IK och AIK har tecknat samarbetsavtal som i första steget ska lyfta flickhockey till en ny nivå och Per Håkansson, sportchef och ungdomsansvarig i SIK, är "mycket hoppfull".tisdag 4/8 14:46

Lilla Parken repeterar ny musikal

Nyheter Hoppas att FHL lättar på restriktionerna Lilla Parken har inlett repetitionerna inför en ny musikal på kulturscenen Bristol, men består coronarestriktionerna blir det ingen premiär till höstlovet.tisdag 4/8 11:05
Stockholm Direkt