SKYLTAR. När barnbaden öppnas efter midsommar ska det även finnas skyltar som tydliggör riktlinjer i coronatider.

Då öppnar Sumpans plaskdammar

Sundbybergs plaskdammar/barnbad fylldes nyligen med vatten, men tömdes lika fort. Beslutet att erbjuda bad efter midsommar står dock fast.

  • Publicerad 16:18, 10 jun 2020

Det blev en del ståhej och glada tillrop i Facebook-grupper när vatten under några dagar fylldes på i Sundbybergs plaskdammar. Dock var bassängerna torra igen några timmar senare.

– Entreprenören provkörde systemen i samtliga våra fyra barnbad för att se att de fungerar, säger Tomas Lindvall, avdelningschef på tekniska avdelningen.

Öppnar efter midsommar

Trots rådande omständigheter ska de fyra baden öppnas efter midsommar, men i anslutning till dem ska skyltar sättas upp där det tydligt framgår vad som gäller i coronatider. I synnerhet restriktionen om folksamlingar på mer än 50 personer.

– Vi saknar resurser för att ha personal eller vaktbolag som räknar, håller koll, så att det inte är fler än 50 personer i eller precis intill själva barnbaden. Föräldrar behöver ta ansvar för att det inte blir för många kring baden.

Förvaltningen har förberett skyltar liknande de som bland annat sattes upp vid Golfängarna i anslutning till nationaldagen. Och förvaltningens personal kommer hålla ett vakande öga så att Folkhälsomyndighetens restriktioner och rekommendationer efterföljs.

Blir det problem kommer badvattnet att tömmas och baden stängas.

– Vi vill hålla öppet, speciellt för barnens skull. Vår förhoppning är att sundbybergarna använder sig av sunt förnuft, vilket vi upplevde gjordes under nationaldagen, säger Tomas Lindvall.

Här finns plaskdammarna

Marabouparken, Löfströmsvägen.

Rissnebadet, Rissneängarna.

Tornparksbadet, Tornparken.

Örbadet, Storskogen.

I anslutning till samtliga finns toaletter och utomhusduschar.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Flera busshållplatser indragna i sommar

Nyheter Förändringar efter långa köer Vägarbeten ställer till det för busstrafikanter i sommar. Bland annat försvinner hållplatser tillfälligt och viss trafik blir enkelriktad.torsdag 2/7 11:48

Omfattande sprängningsarbete i Sundbyberg

Nyheter Inställd tågtrafik redan från helgen Det väntar en trasslig sommar för pendlare på linjen Bålsta-Västerhaninge. Från 4 juli till 27 juli rullar inga tåg mellan Sundbyberg och Jakobsberg. Sundbybergsborna får i perioder dessutom stå ut...måndag 29/6 12:13

Nu anlitas väktare för att hålla rent i Sundbyberg

Nyheter Ska hålla uppsikt vid återvinningsstationerna Sedan över ett år dumpas mer skräp än förr i Sundbyberg och nu får väktare i uppdrag att hålla koll vid förpacknings- och tidningsinsamlingens stationer. Kostnaden är tusen kronor i timmenfredag 26/6 16:25
Stockholm Direkt