Ninib Malkey och Daniel Malkey kan inte vänta på att få öppna sin restaurang i Norra Djurgårdsstaden. De förstår att folk undrar när grillen börjar gå varm, och förhoppningsvis slår de upp portarna den 8 mars. Foto: Ella Söderberg

Då öppnar Texas Longhorn sitt nya ställe

På deras Facebooksida är det flera som undrar när de öppnar och telefonen ringer varje dag. Nu är det klart när krogen som ska erbjuda boende Texas-inspirerad mat öppnar i Norra Djurgårdsstaden.

  • Publicerad 19:30, 25 feb 2018

Restaurangägaren Daniel Malkey och hans son Ninib har jobbat på Texas Longhorn i många år. De tror att den nya restaurangen på Lövängsgatan 14 kommer gå hem hos hungriga Norra Djurgårdsstansbor. Om man vill käka bra kött går man helt enkelt till Texas Longhorn menar de.

– Alla vet vilka vi är, vi har en bred meny med kött, fågel, fisk och vegetariskt, säger Ninib som är restaurangansvarig.

Köket kommer att ha öppet 16–22, men eftersom Norra Djurgårdsstaden planeras skapa 35 000 nya arbetsplatser enligt Stockholms stad, kommer man se över möjligheten att öppna för lunch efter sommaren.

Daniel och Ninib tror att restaurangen blir ett bra komplement till de matställen som redan finns här, och om allt går som det ska kan de öppna den 8 mars. Restaurangen är klar och allting står redo, det enda man väntar på är papper från stadsbyggnadskontoret som har försenats. Daniel förstår att folk börjar bli frustrerade då det i fem månader stått på fönstren att de snart ska öppna.

– Telefonen ringer varje dag från gäster som vill äta hos oss, jag skäms över att de fått vänta så länge men det är inte vårt fel, säger Daniel.

I sommar öppnar de även sin uteservering, men Daniel och Ninib har större planer än så. De tittar nämligen på möjligheten att ställa ut bord och stolar på torget utanför, och vill att andra restauranger gör likadant.

Föreningen i huset är redan med på idén och barberaren bredvid som även har kaféverksamhet likaså. Torget har sol hela dagen och meningen är att barnfamiljer och andra i området ska kunna träffas och äta utomhus med en familjär stämning. En mötesplats som påminner om torgen i nått varmt medelhavsland.

– I sommar är det VM, det vore väldigt häftigt att sätta upp en storbilds-tv på torget och servera mat när folk kollar på fotboll, säger Daniel.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

FILM: Den här familjen lever för Rubiks kub

Nyheter ✓Har flera hundra hemma ✓Blev femma på VM ✓Löser den med fötterna Familjen Thorsén på Lilla Essingen löser Rubiks kub tillsammans flera gånger i veckan. Stjärnan i sporten, 13-årige Elvin, är svensk mästare i att "kuba" med fötterna.söndag 24/6 8:30

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17