DAGS. Snart kan du festa under bron vid Skanstull igen. Foto: Pressbild

Då öppnar Trädgården för säsongen

I år är det tio år sedan Trädgårdens grundare hittade ett litet hus under Skanstullsbron på Blocket och bestämde sig för att öppna en bar. Något som ska firas med besked när den populära jätteklubben slår upp portarna för säsongen.

  • Publicerad 15:03, 3 apr 2019

Det är den 3 maj som klubben Trädgården vid Skanstull öppnar för säsongen. Och det är inte vilken säsong som helst. I år är det nämligen tio år sedan grundaren Jakob Grandin fann det lilla huset under bron på Blocket och slog till. Med hjälp av några bildäck byggdes några barer upp, och den första festen – där man hoppades på 800 besökare – drog över 3000 personer.

Sedan dess har Trädgårdens verksamhet vuxit på alla håll och kanter, vilket firas under en stor 10-årsjubileumfest 10 juli. Sommaren kommer precis som tidigare även innehålla dagsfestkonceptet Daytime Sessions, livespelningar med bland andra Mwuana och mycket mer.

Nytt för i år är samverkan med nya aktörer, bland annat det nya museet Stockholms Kvinnohistoriska, samt ett bredare utbud av livebokningar och DJ's. Den nya ljudriggen från i fjol kommer också förbättra upplevelsen, menar Johanna Schneider, bokningsansvarig.

– Förra året kände vi liksom in det nya ljudtaket. Nu känner vi det utan och innan och har lärt oss hur vi ska jobba med det på bästa sätt. Det känns otroligt att gäster som Joy Orbison, Helena Hauff, Praslesh, Motor City Drum Ensemble och Avalon Emerson ska spela där i sommar.

Nytt rökförbud stor utmaning för Trädgården

Förra sommaren slog Trädgården besöksrekord, då hela 250 000 personer besökte klubben under de fyra månader man hade öppet – ett besöksantal klubben hoppas komma upp i även i år.