Ombyggnation pågår! Så här såg det ut i Viksjö centrum i mitten av mars, när JärfällaDirekt pratade med några handlare i området om att kunderna börjat hitta tillbaka efter p-kaoset. Foto: Mikael Andersson

Då ska allt vara klart i Viksjö centrum

Ombyggnationen av Viksjö centrum skulle varit klar vid midsommar förra året, men arbetet pågår än. Nu skymtar dock ljuset i tunneln och kommunen arbetar med att få de sista bitarna på plats – även om en del dröjer till hösten.

  • Publicerad 16:46, 7 maj 2019

Renoverade parkeringsplatser, nya gångstråk och planteringar. Det är några av sakerna som Järfälla kommun jobbat med i Viksjö centrum det senaste året – en uppfräschning som dragit ut rejält på tiden.

Men nu befinner det sig något så när i slutfasen. Just nu asfalteras den stora parkeringsplatsen vid Plogvägen, vilket sker i etapper. Det beräknas bli klart i slutet av maj.

Därefter börjar arbetet med att asfaltera Plogvägen, vilket kommer göras en riktning i taget. Busshållplatsen flyttas då tillfälligt, och under ett par dagar kommer den att finnas på Viksjöleden. Plattläggningen i centrum planeras bli klart i samma veva, alltså innan sommaren.

Nya träden dröjer

Däremot dröjer trädplantering till i höst.

– Det är jättetråkigt, och har att göra med att vi har haft problem med vår leverantör. Nu väntar vi in rätt säsong för att plantera så att det ska bli så bra som möjligt, säger Nina Karlsson, avdelningschef för projektavdelningen på bygg- och miljöförvaltningen i Järfälla.

Efter sommaren ska det också skapas en "liten grön oas" mellan kyrkan och Viksjöskolan, där det i dag står arbetsbodar.

– Det ska bli en liten park, med bänkar, träd och annat. Tanken är att det ska bli en liten grön oas i centrum, säger Nina Karlsson.

Miniparken beräknas bli klar senare i år.

Nya p-platserna i Viksjö försenas kraftigt

Parkeringskaos i Viksjö – året ut

Handlare trötta på p-kaos i Viksjö centrum

Kunderna tillbaka i Viksjö efter p-kaos

Stockholm Direkt