En skiss över det utbyggda S:t Görans sjukhus. Foto: Skanska

Då ska S:t Görans nya förlossning stå klar

Landstinget och Skanska är överens. Nu ska S:t Görans sjukhus få nya lokaler för bland annat 4 000 förlossningar om året.

  • Publicerad 11:17, 29 jun 2017

Lagom till december 2020 beräknas ny- och ombyggnationerna vara klara. Notan för bygget landar på drygt 2,3 miljarder kronor.

– Vi storsatsar för att bygga ut vården eftersom Stockholm växer. Det finns ett stort behov av att göra plats för fler födande så jag är jätteglad att vi nu kan sätta igång bygget, säger barn- och äldrelandstingsrådet Ella Bohlin (KD) i ett pressmeddelande.

SE BILDERNA: Efter kritiken – så vill staden förtäta Stadshagen

Utöver den nya förlossningen ska sjukhuset få ny röntgen och nya avdelningar för infektion, lungmedicin och vård av bröstcancer.

– S:t Göran är ett väl fungerande sjukhus och med nybyggnationerna som nu kommer på plats får vi moderna vårdmiljöer med plats för fler patienter, säger fastighets- och investeringslandstingsrådet Paul Lindquist (M).

Ett steg mot nytt BB på S:t Görans sjukhus - domstol ger grönt ljus åt utbyggnad

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17

Ny gratisfestival på Östermalm

Nyheter ✓Morgonyoga ✓Aw-häng ✓Livespelningar Yoga, musik och föreläsningar. Mötesplatsen "A house" i gamla arkitekturhögskolan ordnade gratis minifestival i veckan som gick och tanken är att den ska bli återkommande.torsdag 21/6 15:58