Så här såg korsningen ut i början av mars, innan den tillfälliga rondellen kom på plats. I början av juli är planen att den ska vara återställd. Foto: Louise Bornhall

Då ska struliga korsningen i Kallhäll återställas

Den tillfälliga trafiklösningen vid Kallhällsleden/Enköpingsvägen krånglar till trafikflödet för många bilister. Men nu ska korsningen snart återställas.

  • Publicerad 11:55, 19 jun 2019

I mitten av mars byggdes korsningen vid Kallhällsleden/Enköpingsvägen och på- och avfarten till E18 om tillfälligt. Från att normalt regleras av trafikljus byggdes istället en tillfällig rondell – men med färre körfält. Konsekvensen? Köer och sämre trafikflöde, som läsare har hört av sig om till JärfällaDirekt.

Ombyggnationen berodde på att Eon skulle dra fjärrvärmerör under marken där, en del av det nya fjärrvärmenät de anlagt i Järfälla sedan 2017.

Planen var att korsningen i Kallhäll skulle vara återställd i början eller mitten av maj, men som många trafikanter upptäckt blev så inte fallet.

– I början av juli kommer det att bli klart som det ser ut nu, säger Matilda Ågerup, delprojektledare hos Eon.

Risk för kö när korsning i Kallhäll byggs om

Här gräver de i Stäket – fyra meter under vattnet

"Blev ett tillägg"

Anledningen till förseningen är enligt Matilda Ågerup att Järfälla kommun valt att fixa till belysning på platsen, något som kom till i efterhand.

– Det blir lite två flugor i en smäll, som man passade på att göra när den tillfälliga rondellen ändå var på plats. Så det blev ett tillägg, säger hon.

Allt Eons efterarbete kopplat till fjärrvärmeledningen i Järfälla ska vara klart i höst, och det är främst asfaltering som återstår.

Fjärrvärmeledningen som har anlagts ansluter till den nya kretsloppsanläggningen Högbytorp i Upplands-Bro, där energi återvinns för att producera el, värme och biogas.

Här gräver de i Stäket – fyra meter under vattnet

Här byggs för lokal energi i Järfälla

Stockholm Direkt