Då ska valaffischerna vara borta

Partierna var snabba med att sätta upp valaffischer när tillståndet började gälla men har inte haft lika bråttom att ta ner dem. Men snart måste de, annars kan det bli kostsamt.

  • Publicerad 16:26, 14 sep 2018

Trött på valaffischer som ligger och skräpar? Lugn, på söndag ska de vara borta. Annars kan det bli kostsamt för partierna.

– De har tillstånd att ha affischerna uppe till och med på söndag den 16 september. Sen kommer vi att kontrollera att de har tagits bort. Vissa har redan börjat plocka ner affischer, säger Sandra Sigebrant på trafikkontoret.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Partierna kommer att debiteras för kvarlämnade affischer.

– Efter förra valet hade vi en dialog med samtliga riksdagspartier och Fi och det är så vi har kommit fram till de här reglerna. Om man lämnar kvar affischer debiteras man för städningen, säger Sandra Sigebrant.

Städdags. Valaffischerna som sitter runt om i stan ska tas ner nu. Foto: Mikael Andersson

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.