Visionsbild nya Slakthusområdet 3D. Vita hus är nya byggnader, övriga är gamla som bevaras. Foto: Stockholm stad

Då startar stora rivningen av Slakthusområdet

Nästa år börjar rivningen av Slakthusområdet. Ett 30-tal gamla hus behöver rensas bort för att kunna starta bygget av den nya stadsdelen.

  • Publicerad 16:23, 3 dec 2018

Staden tänker starta rivningen av gamla hus i Slakthusområdet nästa år. Totalt rör det sig om ett 30-tal byggnader som ska tas bort och först ut är cirka 15 byggnader i Slakthusområdets västra del, mellan Hallvägen och Boskapsvägen, och i sydvästra delen av området.

Rivningarna sker dels för att byggandet av nya stadsdelen ska komma igång, dels för den nya tunnelbaneuppgången som planeras i Slakthusområdet. Där ska byggstarten ske någon gång under 2020/2021 för att kunna öppna år 2026. De äldsta byggnaderna i området med höga kulturvärden sparas och rustas upp.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ärendet ska upp för beslut nästa vecka. Om det blir ett ja kommer rivningarna att starta nästa år och pågå i sju år. Staden vill riva så snart som möjligt efter att dagens hyresgäster har flyttat ut för att hindra att lokalerna står tomma och lockar till sig skadegörelse och inbrott.

Slakthuset ska bli en stadsdel med 4 000 nya bostäder, en ny F-9-skola, gymnasieskola, idrottshall, förskolor, butiker och restauranger och företagslokaler. Första inflyttning är planerad till år 2023 och hela området ska vara klart 2030.

De ska ge Stockholm ett eget King's Cross

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Förskola grovt försenad när grannar överklagar

Nyheter Påverkar flera barngrupper i Bagarmossen Den nya jätteförskolan skulle stått klar nästa år. Så blir det inte. På grund av en bostadsrättsförenings överklagan har man inte ens kunnat börja bygga i Bagis än.söndag 9/12 20:19

Helt ny stadsdel i Söderort får grönt ljus

Nyheter 1 100 lägenheter, F-9-skola och handelslokaler Den nya stadsdelen Mälaräng ska göra Skärholmsvägen till ett stadsstråk med bland annat 1 100 bostäder. Nu ger stadens tjänstemän sitt godkännande av planerna.söndag 9/12 20:00