Tullhuset på Blasieholmen ska rivas och på platsen ska det nya Nobel Center byggas är det tänkt. Foto: Andreas Jennische

Då väntas domen för Nobel Center

I mitten av april kommer de infekterade planerna för Nobel Center på Blasieholmen tas upp av Mark- och miljödomstolen. Domen väntas före sommaren.

  • Publicerad 13:25, 23 mar 2018

Den 11 april är det dags för syn på platsen där Nobel Center planeras att byggas. Det är Mark- och miljödomstolen i Nacka som har kallat fem klagande och Stockholms stad till sammanträde om Nobel Center.

De klagande som är kallade är grannarna Fastighets AB Hovslagaren och Fastighets AB L E Lundberg och de tre föreningar som i länsstyrelsen blev avvisade som klagande; Svenska Byggnadsvårdsföreningen, Sveriges hembygdsförbund och Samfundet S:t Erik.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det här är det sista vi gör i ärendet; syn på platsen på morgonen den 11 april och sedan sammanträde efter lunch och dagen efter. Den preliminära bedömningen är att dom kan väntas före sommaren, säger den ansvarige domaren Erika Ekman.

Domen kan överklagas till Mark- och miljööverdomstolen, men det krävs prövningstillstånd för att målet ska tas upp. Om överdomstolen inte beviljar prövningstillstånd kommer domen från Mark- och miljödomstolen stå fast.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Så här ska det se ut när det är klart. Foto: David Chipperfield Architects

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.