Dagen då sommaren kom till Humlegården

När sommaren i fredags äntligen hittade till Östermalm fylldes Humlegården snabbt av människor. Och alla hade sina egna sätt att njuta av solskenet.

  • Publicerad 13:14, 26 apr 2018

Skejtare, lekande barn, partysugna picknick-gäng, träningsentusiaster och kostymnissar med lunchlåda. Humlegården lockar dem alla under årets hittills varmaste dag. På varsin filt i gräset sitter studenterna Sonya Wennerström och Felicia Ekblad.

– Vi visste att det skulle bli varmt i dag och då ville vi inte vara på biblioteket, förklarar Felicia och tillägger att hon verkligen längtat efter värmen.

– Allting blir liksom mer livligt när solen skiner, säger hon.

De är båda överens om att de inte ska lämna Humlegården i första taget.

– Nej, målet är att sitta här tills solen gått ner, säger Sonya bestämt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

En liten bit därifrån är tempot betydligt högre. På marken ligger några konsulter från företaget FGC, som lämnat kontoret på Östermalmstorg för lunchträning. "Kom igen nu! Tio armhävningar och sedan kör vi ett varv till!" Personliga tränaren Eva Personne driver på ett par av kvinnorna som snart kastar sig upp från gräset och springer i väg.

– Det är verkligen optimalt väder för ett träningspass, säger hon innan ett gäng män anländer och möts av samma stränga order att göra armhävningar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Amanda Franzén tar det betydligt lugnare. I väntan på sin väninna har hon slagit sig ned på en bänk medan sonen Alexander vilar i barnvagnen.

– Det är en jättetrevlig park. Stockholm är verkligen magiskt den här tiden på året. Helt oslagbart, säger hon och blickar upp mot solen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Robyn-fans tävlar om biljetter till hemligt gig

Nyheter Här möts de på Mariatorget för att interagera – med sina telefoner Nu på måndag är sista dagen för Robyn-fans att samla poäng till stjärnans hemliga gig i Stockholm. Så här går det till.söndag 21/10 20:00

Här byggs nya bron till Djurgården

Nyheter Då ska den vara klar Bygget av Folke Bernadottes bro som ska länka ihop norra och södra Djurgården är nu igång.söndag 21/10 9:02