Foto: Mostphotos

Dagens blåljus: Inbrott, misshandel och bilstöld

Någon upptäcker inbrottstjuvar i källarvåningen, en annan blir nedsparkad på Västerleden och en hyrbilsfirma letar själva upp bilen som stulits från dem. Så kan en vardag se ut i Enköping.

  • Publicerad 10:40, 29 jan 2019

Två inbrott i Enögla

Under måndagens första timmar tog sig någon in i en lägenhet i Enögla där målsägaren låg och sov. Där stals en mobiltelefon och nycklar.

Polis har en misstänkt, en man i 25-årsåldern som är känd av polisen sedan tidigare, som tagits in för förhör.

Tidigt på tisdagsmorgonen, vid halv sex, vaknade en kvinna – även hon i Enögla – av att någon rörde sig i källaren i villan där hon bor. Polis tillkallades, men de som begått inbrottet hade hunnit fly. De hade tagit sig in genom att krossa en ruta på källarplanet.

Teknisk undersökning ska göras. Hittills har polisen ingen misstänkt.

Bilstöld och bilinbrott

En hyrbil stals på måndagsmorgonen på Mästergatan. Den som hyrt bilen lämnade den med nycklarna i.

Såväl polis som uthyrare sökte under dagen efter bilen och den återfanns strax efter lunch vid pendlarparkeringen, bara några hundra meter från platsen där den stulits. Även de verktyg som fanns i bilen var lämnade orörda (de tillhörde personen som hyrt bilen).

Däremot stals en verktygsväska ur en bil på Lillsidan under söndagskvällen, värd omkring tusen kronor.

Den som krossade en ruta för att stjäla ur en bil på pendlarparkeringen någon gång i helgen som gick fick med sig en jacka och ett par solglasögon.

Grov misshandel

Då två personer som känner varandra möttes på Västerleden under måndagen misshandlades den ene av den andre. En 25-årig Enköpingsbo, känd sedan tidigare av polisen, är misstänkt för grov misshandel och anhållen.

Grov olovlig körning

En man i 40-årsåldern är misstänkt för grov olovlig körning och drograttfylleri. Han stoppades vid 04.30 på tisdagsmorgonen i Skolsta av polis och hans snabbtest var positivt.