Utmärkelse. Nu ska idrottspriset och stipendium för ungdomsledare ta emot nomineringar. Foto: Mostphotos

Dags att nominera årets ungdomsledare i Täby

Snart tar Täby kommun emot nomineringar för idrottspriset och årets ungdomsledare 2018. Den totala prispotten ligger på 55 000 kronor.

  • Publicerad 16:43, 11 jan 2019

I år ska idrottspriset och stipendium till ungdomsledare i Täby delas ut igen.

– Står du där på en iskall fotbollsplan, löparbanan eller i ridhuset i mars. Då är det nog ganska kul att få det här, säger Mikael Berg, fritidskonsulent.

Från den 21 januari kan föreningar under en veckas tid lämna in nomineringar till kommunen. Sedan ungefär två år tillbaka har det varit mellan 15 och 21 nomineringar varje år – en siffra som Mikael Berg menar kan öka:

– Innan fick man skicka in papper men nu kan föreningarna ansöka digitalt. Vi hoppas att det ska underlätta för nominerande föreningar.

I fjol fick Moa Tschöp från Täby FC Innebandy idrottspriset.

Samtidigt tog tre olika ledare emot ungdomsledarpriset på 10 000 kronor. Ett ekonomiskt tillskott som kan betyda mycket för framtida engagemang, men moroten är att få uppmärksamhet för sitt jobb, menar Mikael Berg.

– Du får ett tillskott, men framförallt betyder det nog mycket att de blir uppmärksammade för vad de gör.

Mer om priset på kommunens hemsida.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Äldreboendets nya medarbetare: Robotsälen

Nyheter "Om du är mjuk och klappar den så ger den ifrån sig fina ljud" Gos med robotsäl och en virtuell cykeltur i de boendes gamla kvarter. Det är två av de tekniska metoder som ska öka livskvaliteten för de äldre på Attundagården.fredag 22/3 15:58

De bor — i ett växthus

Nyheter Naturhuset i Brottby som lagrar energi 145 kvadratmeter inomhusyta och 275 kvadratmeter utomhus. Ja, så stort blir det när man bor i ett växthus. Kanske har du sett familjen Wallentinus-Pettersson spektakulära boende i Sundby, Brottby?...fredag 22/3 15:36