Utmärkelse. Nu ska idrottspriset och stipendium för ungdomsledare ta emot nomineringar. Foto: Mostphotos

Dags att nominera årets ungdomsledare i Täby

Snart tar Täby kommun emot nomineringar för idrottspriset och årets ungdomsledare 2018. Den totala prispotten ligger på 55 000 kronor.

  • Publicerad 16:43, 11 jan 2019

I år ska idrottspriset och stipendium till ungdomsledare i Täby delas ut igen.

– Står du där på en iskall fotbollsplan, löparbanan eller i ridhuset i mars. Då är det nog ganska kul att få det här, säger Mikael Berg, fritidskonsulent.

Från den 21 januari kan föreningar under en veckas tid lämna in nomineringar till kommunen. Sedan ungefär två år tillbaka har det varit mellan 15 och 21 nomineringar varje år – en siffra som Mikael Berg menar kan öka:

– Innan fick man skicka in papper men nu kan föreningarna ansöka digitalt. Vi hoppas att det ska underlätta för nominerande föreningar.

I fjol fick Moa Tschöp från Täby FC Innebandy idrottspriset.

Samtidigt tog tre olika ledare emot ungdomsledarpriset på 10 000 kronor. Ett ekonomiskt tillskott som kan betyda mycket för framtida engagemang, men moroten är att få uppmärksamhet för sitt jobb, menar Mikael Berg.

– Du får ett tillskott, men framförallt betyder det nog mycket att de blir uppmärksammade för vad de gör.

Mer om priset på kommunens hemsida.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Dörrar på Roslagsbanan avstängda

Nyheter Ställer till problem för barnvagnar och rullstolsburna SL har tekniska problem med Roslagsbanans mittendörrar, som inte fungerar. Något som ställer till det för de resenärer som behöver använda sig av ingången i markplan.tisdag 22/1 11:19

Så många hemtjänstanställda träffar de äldre

Nyheter "Det skapar en stor stress" Den som har hemtjänst och bor i Danderyd kan under en tvåveckorsperiod få besök av 14 olika personer från hemtjänsten.tisdag 22/1 10:36