Körledare. Viktoria Strandberg ska få fason på Luciatåget. Foto: Privat

Dags att rösta fram årets Lucia

För andra året i rad blir det ett Luciatåg i Enköping. Från och med den 2 november går det att rösta på den kandidat man vill se längst fram i tåget. – Förra året var det väldigt bra och jag hoppas att det blir ännu bättre i år, säger körledaren Viktoria Strandberg.

  • Publicerad 06:00, 7 okt 2017

Efter att ha legat i dvala återvände Lucia till Enköping under 2016. Nu är det snart dags för kandidaterna att åter göra sig hörda. På söndagen är det audition och sedan väntar en lång röstningsprocess innan Enköping har sin Lucia för i år.

– Det kommer att gå att rösta på enkopingslucia.se och det kommer även att finnas röstlådor utspridda lite här och var i kommunen, berättar Viktoria Strandberg som är körledare.

Det är hon som kommer att ha hand om de som ska sjunga de klassiska låtarna på olika platser i kommunen.

– Förra året var det de nio kandidaterna och så två som var med i kören. I år blir det en lite större kör. Fem till åtta personer som är extra, fem från förra årets lucia är med, säger hon.

Några män?

– Vi har det öppet för både killar och tjejer. Vi har inte fått in några ansökningar från killar som vill vara Lucia, men däremot är det två stycken som förmodligen kommer vara med i kören.

Företag kommer kunna boka in Luciatåget som med all sannolikhet även kommer att synas på platser som kommunhuset och lasarettet.

– Förra året var det väldigt bra. Jag hoppas att det blir ännu bättre i år. Att kören är lite större kommer att lyfta en hel del och sedan just att det var en nystart förra året. Man blev lite tagen av olika saker. Vi har lite mer erfarenhet så jag hoppas att det går lite smidigare den här gången, säger Viktoria Strandberg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19