Vision för nya flerbostadshus vid Sockenplan. Foto: Stockholm stad/Tham Videgård arkitekter

Dags att tycka till om omstritt bygge

Bygget vid katolska skolan i Enskede drog igång protester när det presenterades första gången. Nu har det skickats ut på samråd.

  • Publicerad 20:00, 4 dec 2018

Vi har berättat tidigare om husbygget som planeras vid Sockenplan, på grönytan mellan befintliga huslängor och katolska skolan respektive Hemmansvägen. Bygget har lett till protester hos flera bostadsrättsföreningar i området, även villaägare.

Takterrasser på alla hus

Nu är ärendet ute på samråd. Det handlar om 70 nya lägenheter fördelade på två flerbostadshus i fyra våningar och fem parhus i tre våningar. På husens tak bygger man gemensamma uteterrasser för de boende. En ny angöringsgata dras in till husen och parkering byggs i ett garage under flerbostadshusen. För parhusen blir parkeringen på tomtmark.

Enskedebor överklagar bostäder vid Sockenplan

Två förslag när det gäller utformningen av gatan har tagits fram, ett där en vändplan placeras i områdets västra del och ett där man bygger en utfart mot Enskedevägen. Växtligheten i slänten nedanför skolan behålls och det kommer att ordnas lekplatser och odlingsytor för de som flyttar in och tre mindre parker anläggs vid husen.

Handlingarna visas hos Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning i Slakthusområdet fram till 11 januari, senast det datumet ska skriftliga synpunkter ha kommit in.  

FILM: Häng med i Grönans nya värstingåk

Nyheter StockholmDirekt testade Snake som har premiär på Gröna Lund 27 april – så bra är den 80 kilometer i timmen, 40 meter upp i luften. I sommar lockar Grönan med sin nya tivolisnurra Snake.tisdag 23/4 19:40

Här kan du förtidsrösta i Stockholm till EU-valet 2019

Nyheter LISTA: Alla lokaler i Stockholms stad Valmyndigheten har gått ut med adresser till alla platser där du kan förtidsrösta i EU-valet perioden perioden 8 maj 2019 till och med 26 maj 2019.tisdag 23/4 11:25