Vision för nya flerbostadshus vid Sockenplan. Foto: Stockholm stad/Tham Videgård arkitekter

Dags att tycka till om omstritt bygge

Bygget vid katolska skolan i Enskede drog igång protester när det presenterades första gången. Nu har det skickats ut på samråd.

  • Publicerad 20:00, 4 dec 2018

Vi har berättat tidigare om husbygget som planeras vid Sockenplan, på grönytan mellan befintliga huslängor och katolska skolan respektive Hemmansvägen. Bygget har lett till protester hos flera bostadsrättsföreningar i området, även villaägare.

Takterrasser på alla hus

Nu är ärendet ute på samråd. Det handlar om 70 nya lägenheter fördelade på två flerbostadshus i fyra våningar och fem parhus i tre våningar. På husens tak bygger man gemensamma uteterrasser för de boende. En ny angöringsgata dras in till husen och parkering byggs i ett garage under flerbostadshusen. För parhusen blir parkeringen på tomtmark.

Enskedebor överklagar bostäder vid Sockenplan

Två förslag när det gäller utformningen av gatan har tagits fram, ett där en vändplan placeras i områdets västra del och ett där man bygger en utfart mot Enskedevägen. Växtligheten i slänten nedanför skolan behålls och det kommer att ordnas lekplatser och odlingsytor för de som flyttar in och tre mindre parker anläggs vid husen.

Handlingarna visas hos Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning i Slakthusområdet fram till 11 januari, senast det datumet ska skriftliga synpunkter ha kommit in.  

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Förseningar efter stort stopp på t-banans röda linjer

Nyheter Oregelbunden trafik Ett tidigare stopp på tunnelbanans båda röda linjer ger följdförseningar på fredagseftermiddagen.fredag 14/12 16:43

Västertorpsbo vill öppna kulturhus för unga

Nyheter Efterlyser lokal och eldsjälar Ordna ett mini-kulturhus för unga i Västertorp. Det säger Västertorpsbon Leiyah Rose Lindén som har skickat in ett förslag till stadsdelen.fredag 14/12 13:54