Vision för nya flerbostadshus vid Sockenplan. Foto: Stockholm stad/Tham Videgård arkitekter

Dags att tycka till om omstritt bygge

Bygget vid katolska skolan i Enskede drog igång protester när det presenterades första gången. Nu har det skickats ut på samråd.

  • Publicerad 20:00, 4 dec 2018

Vi har berättat tidigare om husbygget som planeras vid Sockenplan, på grönytan mellan befintliga huslängor och katolska skolan respektive Hemmansvägen. Bygget har lett till protester hos flera bostadsrättsföreningar i området, även villaägare.

Takterrasser på alla hus

Nu är ärendet ute på samråd. Det handlar om 70 nya lägenheter fördelade på två flerbostadshus i fyra våningar och fem parhus i tre våningar. På husens tak bygger man gemensamma uteterrasser för de boende. En ny angöringsgata dras in till husen och parkering byggs i ett garage under flerbostadshusen. För parhusen blir parkeringen på tomtmark.

Enskedebor överklagar bostäder vid Sockenplan

Två förslag när det gäller utformningen av gatan har tagits fram, ett där en vändplan placeras i områdets västra del och ett där man bygger en utfart mot Enskedevägen. Växtligheten i slänten nedanför skolan behålls och det kommer att ordnas lekplatser och odlingsytor för de som flyttar in och tre mindre parker anläggs vid husen.

Handlingarna visas hos Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning i Slakthusområdet fram till 11 januari, senast det datumet ska skriftliga synpunkter ha kommit in.  

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Så blir vädret i Stockholm under sportlovet

Nyheter Tio dagars väderprognos Plusgrader, snöfattigt och strålande sol. Det är vädret som ser ut att dominera sportlovsveckan, enligt SMHI:s senaste prognos.fredag 22/2 7:00

”Omöjligt om du blir sjuk efter klockan åtta”

Nyheter ✓Många har svårt att få tider på vårdcentralen ✓Så svarar politikerna "Som Fort Knox", "tvärstopp", "ett lotteri". Så beskriver några av våra läsare sina försök att få en akuttid på vårdcentralen. Svaret från regiontoppen är att mer pengar kommer, men både fack och...torsdag 21/2 20:10