Visionbild. Så här kan den nya förskolan i Skarpnäck komma att se ut. Foto: Illustration: Arkitema

Dags att tycka till om Skarpnäcks nya förskola

En ny planerad förskola vid Horisontvägen i Skarpnäck med sex avdelningar ska ersätta flera av dagens befintliga förskolor. Nu inleds samrådet.

  • Publicerad 13:47, 24 apr 2019

Exakt hur många förskolor som den nya stora ska ersätta är ännu inte klart men staden skriver på sin hemsida att den "ersätter ett antal förskolor som ligger i bottenvåningar inom Skarpnäcksstaden" och att den "nya förskolan skapar en bättre förskolemiljö för barnen".

Området där den planeras är idag ett grönområde om cirka 3 150 kvadrameter och ligger söder om Horisontvägen, men radhusbebyggelse till väster.

– De flesta förskolor på bottenplan är tre avdelningar, så räknar man på det idag kommer två att slås ihop. Men just nu avvaktar vi och sitter stilla i båten, när man börja närma sig ett beslut så får vi se hur många förskolor som vi ska avveckla, sa Jan-Eric Johansson, avdelningschef för förskola på Skarpnäcks stadsdelsförvaltning till Tidningen Hammarby/Skarpnäck för ett drygt åt sedan då planarbetet för den nya förskolan inleddes.

Här planeras en ny förskola i Skarpnäck

Nu har staden nått nästa steg i arbetet då visionsbilder presenteras och så väl sakägare som allmänheten bjuds in att tycka till under det som kallas för samråd.

Mellan 23 april och 4 juni pågår samrådet där planerna ställs ut till allmän beskådan i Tekniska Nämndhuset på Kungsholmen. Dessutom kommer ett öppet hus hållas i Skarpnäcks kulturhus den 20 maj klockan 17 till 19.

Skulle planerna på förskolan inte överklagas beräknas staden med att bygget kommer vinna laga kraft under det andra kvartalet 2020.

Inom den röda sträckade linjen planeras förskolan att ligga. Foto: Stockholms stad

Här kan du se förslaget

Tekniska nämndhuset, samlingslokal Fyrkanten, Fleminggatan 4.

Tågluffa med SL i augusti

Nyheter Sommaren är inte slut! Upptäck Stockholm med minisemester på hemmaplan Allt fler väljer att skippa både flyg och bil för att istället resa med mer miljövänliga alternativ som tåg. Och vad passar väl då bättre än att semestra på hemmaplan, med de färdmedel som lyder...fredag 16/8 16:44

Anna vill inspirera motvilliga till träning

Nyheter "Det handlar om att komma över det inre motståndet" Rågsvedsbon och författaren Anna Suvanna Davidsson vill med sin nya bok Stor och stark skifta synsättet på träning och våra kroppar.fredag 16/8 16:00