Snart jul. Nu är det snart dags för marknad igen och i år ska det samlas klappar. Foto: Täby Park

Dags för årets julmarknad i Täby park

Den 30 november är det dags för den årliga marknaden på Täby Park. Nu hoppas arrangörerna att Täbyborna skänker rekordmånga paket till behövande ungdomar.

  • Publicerad 16:19, 18 nov 2019

Snart ställer handlare upp sina varor i år igen vid stallarna på gamla Täby galopp, när det är dags för årets upplaga av Täby Parks julmarknad. Den går av stapeln den 30 november mellan klockan 10 och 15.

Stort fokus ligger på närproducerad mat. Bland annat kommer man kunna köpa soppa och grilla gratis pinnbröd.

– Du ska kunna äta när du är på marknaden och köpa med dig hem, fokuset ligger på mat och mathantverk, säger Maria Campos Björkquist, marknadschef Täby Park.

Insamling av julklappar

Arrangörerna uppmanar i år fler Täbybor att hjälpa utsatta ungdomar genom att skänka en julklapp under marknaden. Ett inslag som funnits med tidigare år.

– Vi samlade in över 200 hundra julklappar förra året. I år hoppas jag att Täby kan slå rekord och samla in ännu fler, jag hoppas på 500 paket, säger Maria Campos Björquist.

Insamlingen görs i samarbete med Stockholm stadsmission och alla paket går direkt till projekt Ung Station Järva som ger dem vidare till utsatta ungdomar i Stockholm.

Man kan skänka vad man vill, till exempel en bok, ett gosedjur eller ett SL kort med lite pengar.

Designer och musik

I år kommer även den gamla läktarbyggnaden att fyllas med folk. På platsen där det tidigare låg en spelhall, under den tiden galoppen var igång, kommer designers och hantverkare att ställa ut sina varor.

Vid bodarna ska även en värmestuga byggas.

– Det blir även uppträdanden från två unga begåvade musiker från Täby som går i gymnasiet och som var med på höstmarknaden, säger Maria Campos Björkquist.

Vill man som hantverkare boka en plats så finns det fortfarande platser kvar.

Stockholm Direkt