Nästa helg är det dags för årets upplaga av Brottbyrundan. Foto: Brottby SK

Dags för årets löprunda i Brottby

Nästa helg går Brottbyrundan av stapeln och med olika distanser finns det lopp för alla. Men Brottby SK vill att fler ska upptäcka loppet och att deltagarskaran ska växa.

  • Publicerad 10:20, 16 aug 2017

Nästa lördag, den 26 augusti, är det dags för den årliga Brottbyrundan som går av stapeln på Össeby IP i Brottby. Terrängloppet finns i olika distanser, från 0,8 kilometer för de allra yngsta till 20 kilometer för de uthärdligare.

– Det är 44:e eller 45:e året i rad som vi gör det här. Det är ju ett klassiskt terränglopp med erkänt tuffa banor. Det är många som kommer hit och springer som en förberedelse inför Lidingöloppet, säger Peter Nordström, tävlingsledare för Brottby SK som arrangerar loppet.

Totalt brukar det vara mellan 250-300 deltagare, men Peter ser gärna att Brottbyrundan skulle bli ännu större.

– Vi skulle gärna växa, men vi har inte riktigt haft resurserna att satsa. Det krävs ett engagemang, marknadsföring och det är en tuff konkurrens bland alla olika lopp, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vallentuna är stadsbornas odlingsoas

Nyheter "Gräver och tar ett glas tillsammans" Till vardags bor de i stan – men på våren är det Lövsättra fritidsby i Vallentuna som gäller för Kikki Svanbäck, Ingrid Andersson och Ingegerd Spjälkeby. Här berättar de om odlingen och...fredag 18/5 17:26