Folkfest. Så här har det sett ut tidigare år när BP-dagen gått av stapeln. Foto: Henke Rassmo

Dags för årets stora folkfest på Grimsta IP

Aktiviteter, toppmatch och rekordförsök. Den 7 september anordnas BP-dagen på Grimsta IP – en folkfest där laganda och gemenskap ska stå i fokus.

  • Publicerad 12:20, 29 aug 2019

Brommapojkarnas årliga evenemang BP-dagen har blivit något av en klubbtradition. Under många år har dagen ägnats åt internmatcher mellan de yngre lagen, men på grund av platsbrist har föreningen fått tänka om. 

– Vi har av olika anledningar inte tillgång till de kringliggande gräsplanerna runt Grimsta IP på samma sätt längre, så i år har vi bestämt oss för att ändra om i upplägget. Det kommer bli större och annorlunda än tidigare, och jag tror att det kommer bli ännu bättre, säger Peter Appelquist, kommunikationsansvarig för Brommapojkarna. 

Något för alla

Målet är att det ska finnas någon aktivitet som passar alla; stora som små, klubbmedlem eller inte.   

– Det kommer att vara femkampsliknande övningar, där både knattarna och de äldsta ungdomarna kommer att delta. Man tävlar fortfarande med sitt lag så lagandan kommer att sättas på prov, men det ska vara en dag öppen för alla. Vill någon som inte är med i föreningen ta med sig en kompis och komma går det bra. Ju fler desto bättre, säger Peter Appelquist. 

BP-dagen inleds klockan 11.00 och pågår samtidigt som BP:s damer möter AIK i elitettan, en match som har avspark klockan 13.00. I samband med den matchen har klubben satt upp ett tydligt mål. 

– Vi vill ta tillbaka vårt publikrekord. Vi slog rekordet i maj då vi hade 2206 åskådare, vilket var väldigt roligt. Sedan lyckades Hammarby dock ta över med 2300 personer, men det ska det förhoppningsvis bli ändring på nu. Målet är att så många som möjligt ska komma, det vore otroligt roligt för damerna, säger Peter Appelquist.

"Gemenskap och glädje"

Han hoppas på sikt att dagen ska bidra till att fler ska vilja komma tillbaka och titta på ännu mer fotboll:  

– Förhoppningsvis får folk mersmak av den gemenskap och glädje som BP-dagen brukar innebära. Det ska vara ett naturligt val för Västerortsborna att komma ner till Grimsta om de vill se fotboll. Det kanske inte har gått så bra för oss hittills i år, men får lagen det stöd de behöver kan det mycket väl vända.

Folkfest. Bild från tidigare år när BP-dagen arrangerats. Foto: Henke Rassmo