Visionsbild över BRF Derbyt på gamla Råsundatomten Foto: Peab Bostad AB, visualisering WEC360

Dags för byggstart av pausade bostäder vid Råsunda

Det planerade bygget av bostäder på platsen där Råsundastadion tidigare låg sattes på paus. Men nu är det igång igen.

  • Publicerad 11:45, 14 feb 2020

Planen har länge varit att bebygga tomten där Råsundas gamla fotbollsstadion låg, och både kontor och lägenheter har byggts. Men eftersom försäljningen gått för dåligt togs våren 2019 ett beslut att skjuta delar av projektet på framtiden.

Etappen som berörs är den som ligger i kvarteret Liraren. Det ligger på den del av arenan där tidigare AIK-klacken hade sin läktare Norra stå, där är det idag parkeringsplatser, något SolnaDirekt har skrivit om.

Har startat igen

Nu har man påbörjat projektet igen.

– Byggnationen pågår för vårt första projekt i området, Derbyt, vilket är färdigt till sommaren 2020 och det andra projektet, Landskampen, vilket vi färdigställer till vintern 2020/2021. Vi arbetar samtidigt med resterande bostadskvarter och kommer att projektera och förbereda dem för säljstart 2021, skriver Peter Lindwall , projektutvecklingschef Peab i ett mejl till SolnaDirekt.

Bostäderna i nya Råsunda kommer att vara olika storlekar och våningshöjder. Men inget hus är planerat att bli högre än nio våningar. Här planeras för 340 bostadsrättslägenheter i varierande storlekar mellan 28 och 102 kvadratmeter.

Totalt är det planerat för 700 nya bostäder i Råsundaområdet.

Peter Lindwall säger att trots att försäljningen tidigare gått dåligt avser de att bygga klart bostadsprojektet i sin helhet.