Jazz. Såhär såg det ut när det var Jazz i parken i Vintervikens trädgård i början på juni. Foto: Martin Wirén

Dags för jazzfestival i Vinterviken

Gammalt möter ungt. På lördag är det dags för andra upplagan av Vintervikens trädgårds jazzfestival som bjuder på en mix av både ny och äldre jazz.

  • Publicerad 10:24, 5 aug 2015

Förra året satte dåligt väder käppar i hjulet för jazzfestivalen i Vintervikens trädgård, nu är det dags för andra upplagan och i år hoppas man att man kommer att ha vädergudarna på sin sida.

– Förra året hade vi väldigt mycket regn men det kom ändå folk och det skapade mersmak och efterfrågan så nu kör vi igen, säger Suzanna Lind, ansvarig för festivalen.

Festivalen pågår mellan klockan 16 och 21 och kommer att bjuda på en mix av musiker som är gamla i gemet och nya förmågor.

– Det blir en blandning av gammalt möter ungt. Bengt Ernryd är en känd trumpetare som hållit på länge och har skrivit musiken till Raskens och Fem myror är fler än fyra elefanter. Sen kommer Tanvir finn project, de tillhör de yngre jazzmusikerna och är ute efter att det de spelar ska vara gränslöst. Anna Wahrby band som använder gamla kända jazzlåtar och gör om dem med svensk text kommer att spela, och jag kommer också att uppträda, säger Suzanna Lind.

Totalt spelar sju band på den nya scenen som blev klar i juni och inträdet är 100 kronor. Totalt räknar man med mellan 500 och 1 000 besökare.

– Det kommer att finnas vin och enklare mat att köpa och det kommer att bli en härligt folklig jazzfest, säger Suzanna Lind.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nya hemliga planen för Liljeholmsstranden

Nyheter StockholmDirekt avslöjar: Hotell, kontor och idrottshall precis vid vattnet Området med kontor precis nedanför Liljeholmsbron ska växa rejält. Det är åtminstone vad två fastighetsägare i området vill.torsdag 18/10 16:48

Sams livskall: Hålla rent i Högdalen

Nyheter Har sopat i centrum nästan varje dag i 15 år En lördagsmorgon för 15 år sedan tog Samuel Sobotka sin skyffel och kvast för att sopa rent i Högdalens centrum. Det har han fortsatt med varje dag sedan dess.torsdag 18/10 16:37