STÄNGS PÅ NYTT. I helgen ska trafikverket jobba med getingmidjan igen. Foto: Mostphotos

Dags för ny stor avstängning i tågtrafiken

I helgen stängs tågspåren mellan Södra station och Centralstationen av igen.

  • Publicerad 06:50, 18 okt 2018

I somras var det första året av tre med avstängningar av den så kallade "getingmidjan, tågspåren mellan Södermalm och Centralen när sträckan ska renoveras

Nu till helgen är det dags igen, meddelar Trafikverket.

Med start fredag, 19 oktober klockan 22, stängs getingmidjan av för att de bland annat ska kunna laga betongskador i Södertunneln och göra en del andra kompletterade arbeten och provtagningar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Arbetet är inplanerat sedan tidigare och avslutas på söndagen den 21 oktober.

Precis som i somras kommer SJ:s södergående tåg och andra regionaltåg att vända och avgå på Stockholms södra eller Flemingsberg. MTR Express kör en annan väg och utgår från Centralstationen enligt Trafikverket som uppmanar alla resenärer att kolla sin biljetter extra noga i helgen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

På SL flaggar man för fler resenärer än vanligt i pendeltrafiken i helgen.

"Resenärer med fjärr- och regionaltåg hänvisas till pendeltågen mellan Stockholm C och Stockholms södra/Flemingsberg. Det kan bli trångt både i tågen och vid stationerna Stockholm City, Stockholms södra och Flemingsberg."

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.