Så här kan stationen se ut vid Nacka centrum.

Dags för nytt steg i bygget av t-banan till Söderort

Granskningstiden för nya tunnelbanan mellan Kungsträdgården och Nacka/Söderort är klar. Nu ska de 50 yttrandena som kommit in ses över.

  • Publicerad 15:56, 5 mar 2018

Den blå linjen ska som många redan vet förlängas från Kungsträdgården via Södermalm till Nacka centrum och Söderort.

Planen har nu varit under granskning och 50 yttranden har kommit in. Men man vet ännu inte om yttrandena kommer att påverka bygget.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Vi kommer att bemöta alla synpunkter i ett granskningsutlåtande. Om de föranleder anpassningar i planen kommer det att genomföras och de som berörs av ändringarna får möjlighet att lämna synpunkter, skriver Martin Hellgren, avdelningschef för utbyggnaden till Nacka och Söderort i pressmeddelande.

NYA BILDER: Så här blir stationerna på tunnelbanan mot Nacka och Söderort

De nya stationerna som vi i framtiden kommer att se kommer att ligga vid Sofia, Hammarby Kanal, Sickla, Järla och Nacka centrum. Från Sofia går också en gren mot Gullmarsplan, med en ny station i Slakthusområdet. Vid Sockenplan kopplas den grenen ihop med Hagsätragrenen.

Grannarna positiva till Stockholms nya tunnelbana – endast ett fåtal är rädda

Efter att eventuella ändringar har gjort kommer planen att skickas till länsstyrelsen som ska ge grönt ljus innan den lämnas till Trafikverket för fastställelse.

Byggstart planeras till 2018, 2019 förutsatt att planerna inte överklagas. Byggtiden beräknas ta sju till åtta år. 

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här byggs det flest hyresrätter i länet

Bostad ✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50

SL-kortet gäller inte på båtar till skärgården

Nyheter Därför ändras reglerna lagom till sommaren Sedan årsskiftet har det varit möjligt för resenärer att använda SL:s periodkort även på Waxholmsbåtarna. Men sommartid är det andra regler som gäller.tisdag 19/6 21:00