NYÖPPNAR. Vid Rosenlunds sjukhus öppnar en ny närakut torsdag 12 april. Foto: Mostphotos

Dags för öppning av nya närakuten på Söder

Sedan landstinget i fjol utlovade fler närakuter har fem nya mottagningar öppnats. Nu har det blivit dags för tillskottet på Södermalm att slå upp portarna.

  • Publicerad 17:44, 10 apr 2018

Det var i februari i fjol som StockholmDirekt kunde rapportera att Storstockholm kommer att få tolv nya närakuter, för att avlasta trycket vid de stora sjukhusen. Den första nya närakuten öppnade i Haga förra sommaren, och under 2018 har även Närakut Handen, Närakut Huddinge, Närakut Järva och Närakut Danderyd kommit på plats.

Torsdag 12 april har det blivit dags för nästa nytillskott att slå upp portarna – på Södermalm.

Närakut Rosenlund ligger på Tideliusgatan 12, och kommer ha öppen drop in-mottagning för alla, alltså inte enbart Södermalmsbor, mellan klockan 8.00 och 22.00 under veckans alla dagar. Ingången till nya akuten kommer vara den västra entrén vid Rosenlunds sjukhus.

Beräknad kapacitet är cirka 35 000 besök per år vid full drift.

Här ska vuxna och barn med akuta sjukdomar eller olycksfall som inte är livshotande kunna få hjälp, med exempelvis hjärnskakning, misstänkt lunginflammation eller frakturer och större sårskador.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Som förut ska patienter i första hand söka hjälp på sin vårdcentral när den är öppen, samt på närmaste husläkarjour under kvällar och helger, hälsar landstinget.

Samtliga nya närakuter ska öppna senast 2019.

Här hamnar alla nya närakuter

Nya Karolinska Solna

S:t Görans sjukhus

Danderyds sjukhus

Rosenlunds sjukhus

Södertälje sjukhus

Huddinge

Nacka

Handen

Järva

Löwet/Sollentuna

Placeras efter behov (adress inte bestämd)

Placeras efter behov (adress inte bestämd)

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.