Matfest. Mellan 5 och 10 juni pågår festivalen "Smaka på Stockholm" i Kungsan. Foto: Sacharias Källdén

Dags för stora matfesten i Kungsträdgården

Nästa vecka är det matfestival och uppträdanden i Kungsträdgården. Årets tema är "framtidens mat".

  • Publicerad 11:56, 31 maj 2018

"Smaka på Stockholm" pågår i Kungsan mellan 5 och 10 juni. På plats finns bland annat 40 restauranger, foodtrucks och bagare.

– Trots att festivalen pågår nästan en vecka är det omöjligt att äta sig igenom allt. Vi utvecklas ständigt och årets Smaka på Stockholm har fler och bättre upplevelser än någonsin. Samtidigt är det viktigt för oss att ta ansvar för hur och vad vi äter i framtiden. Under festivalen serveras exempelvis 38 olika hamburgare varav 17 inte innehåller kött, säger Anders Sewerin, som driver Smaka på Stockholm, i ett pressmeddelande.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det kommer även att finnas företag på plats som jobbar med nya matlösningar "som utvecklas med teknik". Bland annat kommer man att kunna titta på insektsodlingar och självrengörande akvarium.

Under festivalen uppträder Blacknuss, Lustans lakejer och 1980-talsbandet Noice.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Täckning av bro upprör på Östermalm

Nyheter "Vi arbetar med att ta fram en långsiktig lösning" Den omdebatterade bron över Husarviken framkallar återigen starka känslor i Norra Djurgårdsstaden.fredag 19/10 16:20

Anrika fiket Valand kan bli kattkafé

Nyheter StockholmDirekt avslöjar: Ansökan har skickats in Efter att den klassiska 50-talsinteriören rivits ut från anrika kaféet Valand i Vasastan kan vi nu avslöja att ett kattkafé ansökt om att få öppna i lokalen.fredag 19/10 16:13