Bild från Spånga vårmarknad ett tidigare år. Foto: Privat

Dags för vårmarknad på Spånga torg

Hemtrevligt och för familjer är Spånga vårmarknads paroll. Snart är det dags för årets omgång och det går fortfarande att anmäla sig för att vara med

  • Publicerad 16:22, 18 apr 2019

Spånga vårmarknad erbjuder inte riktigt lika stort halabalo som sin motsvarighet inför julen – men hemtrevlig stämning och god mat kan man vara säker på att man får som besökare.

Det menar i alla fall Kim Berglund, ansvarig för Spånga marknader.

– Vi riktar oss till familjer och det brukar vara runt 20 skolklasser som står och säljer olika grejer. Tvålmakare, krukmakare och Röda korset kommer att vara där och Dennis kött brukar grilla utomhus och sälja mat, säger Kim Berglund.

Bra med loppis

I år går vårmarknaden av stapeln lördag den 11 maj. För den som vill delta och sälja grejer går det fortfarande att anmäla sig (se faktaruta).

– Att köra loppis funkar jättebra. Vi uppmanar också särskilt lokala konstnärer, hantverkare och företagare att anmäla sig. Det enda man inte kan göra är att sälja alkohol. Vi brukar säga att det här är en av Stockholms trevligaste marknader, säger Kim Berglund.

Vill du vara med?

När? Spånga vårmarknad hålls lördag 11 maj klockan 10-15.

Var? Spånga centrum

Sälja/ställa ut grejer: 250 kronor kostar platsen. Den som vill kan hyra bord för ytterligare 150 kronor. För mer info och anmälan, se Spånga marknaders Facebooksida.

Visa merVisa mindre

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt