Dags för sommarens pendelavstängning. Foto: Mikael Andersson

Dags igen: då stängs pendeltågen av i sommar

Är det dags, är det dags, är det dags igen? Japp, det är det. För pendeltågsavstängningar alltså.

  • Publicerad 11:35, 6 jul 2018

Mellan Jakobsberg och Stockholm City är pendeln avstängd från klockan 01.30 fredag 13 juli till måndag 6 augusti klockan 04.30. Buss och tunnelbana ersätter sträckan.

Ersättningsbussar kommer att gå från Jakobsbergs station till Hjulsta, varifrån blåa linjen rullar vidare in mot stan.

Sommaravstängningarna kommer att fortgå det närmaste decenniet. Tidigast 2028 väntas utbyggnaden från två till fyra spår på Mälarbanan mellan Tomteboda och Kallhäll bli klar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här bor de mitt i historiens vingslag

Nyheter StockholmDirekt cyklar. Möt familjen i ett av Järfällas äldsta bostadshus Det finns inte en enda rak vinkel i den gamla brovaktarstugan vid Stäketbron i Järfälla. Men massor av lokal historia, ända från 1600-talet. Något familjen Sundelin, som bott här i snart 10 år,...fredag 6/7 11:56

Dags igen: då stängs pendeltågen av i sommar

Nyheter Så reser du istället Är det dags, är det dags, är det dags igen? Japp, det är det. För pendeltågsavstängningar alltså.fredag 6/7 11:35