Dags för sommarens pendelavstängning. Foto: Mikael Andersson

Dags igen: då stängs pendeltågen av i sommar

Är det dags, är det dags, är det dags igen? Japp, det är det. För pendeltågsavstängningar alltså.

  • Publicerad 11:35, 6 jul 2018

Mellan Jakobsberg och Stockholm City är pendeln avstängd från klockan 01.30 fredag 13 juli till måndag 6 augusti klockan 04.30. Buss och tunnelbana ersätter sträckan.

Ersättningsbussar kommer att gå från Jakobsbergs station till Hjulsta, varifrån blåa linjen rullar vidare in mot stan.

Sommaravstängningarna kommer att fortgå det närmaste decenniet. Tidigast 2028 väntas utbyggnaden från två till fyra spår på Mälarbanan mellan Tomteboda och Kallhäll bli klar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Skadad man hittad i Barkarby

Nyheter Har förts till sjukhus En man har hittats skadad vid Barkarby flygfält på tisdagsförmiddagen. Polisen är på plats och mannen har förts till sjukhus.tisdag 20/11 13:17

200 studentbostäder ska byggas i Barkarbystaden

Nyheter Nya kvarteret: ✓Förskola ✓Bostäder ✓Butiker Efter en tävling mellan olika byggföretag är det klart vilka som ska bygga ett nytt kvarter i Barkarbystaden. Bland annat ska det bli 200 studentbostäder i trä.tisdag 20/11 10:10