S:t Eriks gymnasiums esteter fixar sin egen filmfestival. Douglas Ekman och Mikaela Hennigs med "Erik-pokalen". Foto: Linda Gren

Dags igen för elevernas egna filmfestival

För andra året i rad arrangerar eleverna i S:t Eriks gymnasium en kortfilmsfestival. Målet är att nå ut med filmer som tidigare bara blivit kvar i elevernas datorer.

  • Publicerad 16:27, 22 mar 2018

Det är knappt två månader kvar till S:t Eriks kortfilmsfestival och festivalchefen Douglas Ekman börjar bli lite nervös. Hittills har de bara fått in två filmbidrag. Om ett par veckor ska en jury bestående av lärare och rektor kolla på filmerna. Alla som går i skolan är välkomna att skicka in bidrag och nu går mycket av tiden åt att uppmana folk att göra det. Både genom att affischera och att gå runt i de olika klasserna.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Försök att diskutera i dag vad vi kan göra mer för att sprida informationen och få in bidrag, säger Douglas Ekman till sina klasskompisar när han inleder lektionen.

Men han är inte jätteorolig. De flesta brukar vara ute i sista stund.

– Så var det förra året och till slut visades 16 filmer på festivalen, säger Douglas Ekman.

Gratis inträde

Han fungerar som spindeln i nätet och klassen är indelad i grupper med olika ansvarsområden: pr och marknadsföring, logistik och film och teknik. Eleverna går tredje året på estetiska programmet med inriktning estetik och media.

– Ursprunget till festivalen är att eleverna tidigare har suttit i tre år framför en dator och gjort saker som de inte visar upp. Nu får de visa vad de gör för familj, vänner och allmänhet, säger läraren Matilda Evertsson.

Den 9 maj från 17.30 är det mingel utanför aulan i S:t Eriks gymnasium, 18.00 börjar filmvisningen och det är gratis att komma. Lokalen rymmer 280 personer och under kvällen kommer flera priser, "Erik-pokaler", att delas ut. En som planerar att skicka in en film är Joakim Mellin Larsson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det är en teaser trailer som handlar om tre vikingabarn som upptäcker något mystiskt. Jag har inspirerats av den västerländska animationsindustrins gulliga stil: Disney, Cartoon Network, Nickelodeon. Jag drömmer om att jobba med det här i framtiden, säger Joakim Mellin Larsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fest på Söder ska få fler att odla

Nyheter Här får barnen stoppa fingrarna i jord Det förbereds för en stor odlingsfest i Drakenbergsparken i höst.torsdag 19/7 16:33

Motorbåt fattade eld – tre hoppade i vattnet

Nyheter SE FILMEN En mindre motorbåt fattade plötsligt eld efter vad som beskrivs som en explosion strax före klockan halv ett på torsdagen. Släckning pågår. "Vi satt och solade när det plötsligt small", säger vittnet...torsdag 19/7 13:17