Erfaren. Suzanne Larsson har varit med i klädbytardagen sedan starten. Foto: Lisa Halldén

Dags igen för klädbytestradition

Efter 15 år fortsätter Mälaröarnas klädbytardag att dra hundratals besökare. 21 oktober fylls återigen Tappströmsskolan med kläder och leksaker.

  • Publicerad 15:51, 12 okt 2017

Mälaröarnas klädbytardag firar 15 år i år. Men egentligen har det funnits klädbyte mycket längre än så.

– I någon form har det funnits sedan -70-talet. Men vi startade upp det i den formen det har nu 2002, säger Suzanne Larsson som varit med från början.

Klädbytardagen håller till i Tappströmsskolan och drar mellan 400 och 500 besökare. Hela skolan fylls.

– Vi har åtta klassrum, båda matsalarna, alla korridorer och fritidslokaler. Det är stort. Det är ett fenomen i hela Västerort, säger hon.

Dagen funkar så att man lämnar in det man vill sälja under fredagen 20 oktober, med lappar på där det står säljarens namn och telefonnummer samt storlek och pris.

När klädbytardagen sedan börjar dagen efter så läggs lapparna från alla sålda saker i en särskild hög och räknas sedan ihop, så att var och en som lämnat saker kan få sina pengar.

– Vi drar av 25 procent för alla våra omkostnader. För vi får betala en ganska rejäl hyra för lokalen, säger Suzanne Larsson.

Att klädbytardagen hålls just i Tappströmsskolan har inte varit helt enkelt. Det är många brandsäkerhetsregler att förhålla sig till och föreningen har fått teckna en ansvarsförsäkring, berättar Suzanne Larsson.

– Vi har haft en liten dust med kommunen, men nu är vi så etablerade, säger hon.

Det är förstås också mycket städning som ska göras efteråt, för att skolan på måndagen ska se ut som de hittade den. Men trots att det är mycket arbete tycker Suzanne Larsson fortfarande att det är roligt att anordna klädbytardagen.

– Dels är det fantastiskt för miljön. Och sedan är det ett roligt gäng som hållit på länge, och vi har väldigt roligt med varandra. Och så får vi otroligt mycket härlig feedback från alla som handlar. Det är jättemånga som kommer och tackar och säger att det är roligt att vi fortsätter göra detta, säger hon.

Så här går det till:

Begagnade barnkläder upp till storlek 170, mammakläder, leksaker och vagnar kan lämnas 20 oktober klockan 19.00-19.45.

Försäljningen sker 21 oktober klockan 10.00-14.00.

Det som inte blivit sålt kan hämtas 21 oktober klockan 16.30-17.00.

500-kronorsedlar kan inte användas på grund av begränsad växelkassa.

Brandsäkerheten gör att inga barnvagnar som inte ska säljas får tas med in i lokalen.

Ett kafé finns utanför som detta år drivs av klass fem i Stenhamraskolan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mälarö Tidning har sommarstängt

Nyheter Vi har semester och är tillbaka i början av augusti. Trevlig sommar önskar Mälarö Tidning.onsdag 4/7 13:59

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter