Fjolårets Mimer-loppis på Norrtullsgatan blev en succé. Foto: Carola Skog Söderberg

Dags igen för Vasastans största loppis

Snart är det dags för Vasastans kanske säkraste vårtecken: Mimer-loppisen på Norrtullsgatan. Som vanligt är intresset stort och alla säljplatser är bokade.

  • Publicerad 19:00, 18 apr 2018

Lördagen den 5 maj mellan 10 och 16 är det dags för loppis på Norrtullsgatan mellan Odenplan och Vanadisvägen. De 200 säljplatser som finns är sedan länge uppbokade.

– Det har som vanligt varit ett enormt intresse, just nu har jag 30 personer som står på väntelista och hoppas att någon ska lämna återbud, säger arrangören Carola Skog Söderberg.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

För den som verkligen vill fynda gäller det att vara på plats tidigt.

– Loppisen börjar ju tio men många är här redan vid halv nio-tiden på morgonen, säger Carola Skog Söderberg och fortsätter:

– I årets försäljning finns en hel del antikviteter, till exempel en äkta läkarväska i perfekt skick med utrustning från andra världskriget. Det är de gamla veteranerna som säljer, de är en klass för sig. Grejerna tar aldrig slut och ofta byter de med varandra, säger Carola Skog Söderberg.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

När loppisen startade för tolv år sedan var det mest bara personer från området som sålde på den.

– Nu har vi vuxit och folk kommer från hela stan.

Enligt tradition kommer även finaste skylten att utses. Folk som ska sälja på loppisen får ta med sig en A4-skylt med det bekräftelsenummer som man får när man har betalat. Skylten sätter man upp på bordet där man säljer. Upphovsmakaren till den mest kreativa skylten vinner tillbaka anmälningsavgiften på 150 kronor.

Överblivna grejer skänks till Myrorna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tv-kock öppnar helveganskt i Hötorgshallen

Nyheter Ersätter korvhak I morgon får Hötorgshallen sitt första helveganska ställe – på en plats där det tidigare såldes korv. På menyn stårbland annat tacos, fyllda salladsblad och bowls.torsdag 24/5 16:41

Olovligt asfaltsjobb väcker ilska vid Fridhemsplan

Nyheter Bussbolaget: "Så hotfullt att vi skickade dit vakter" Köer, mängder av klagomål och så hotfull stämning att väktare tvingades rycka ut för att medla mellan busspersonal och asfaltsläggare, enligt Keolis. Ilskan har varit stor när det har asfalterats –...torsdag 24/5 15:49