Redo. Mälarö Tidning möter de nya restaurangägarna vid Tappström för en pratstund. Foto: Lisa Halldén

Daisy’s öppnar i Troxhammar

Nu står det klart – det blir ett Daisy’s gatukök som öppnar i den nybyggda lokalen i Troxhammar. – Vi tror att det kommer funka hur bra som helst, säger franchisetagaren Salle Delen.

  • Publicerad 14:41, 19 dec 2017

Många har undrat vad det ska bli i lokalen som byggts i Troxhammar, nedanför Kyrkornas secondhand. Nu kan frågetecknen rätas ut.

– Vi är snart färdiga. Strax efter nyår öppnar vi, säger Salle Delen.

Det blir en restaurang under franchisekedjan Daisy’s, med hamburgare, korv och vegetarisk mat på menyn. Inredningen går i femtiotalsstil, som en klassisk amerikansk diner. En jukebox och skyltar i retrostil är redan på plats.

Son och pappa tillsammans

Salle Delen, som kommer driva restaurangen tillsammans med sin son Firat Delen, hoppas att konceptet ska locka lunch- och middagsgäster.

– Tänk inte ett gatukök, utan tänk en restaurang, säger Salle Delen.

Han har tidigare jobbat mycket på Skå pizzeria, som drivs av hans morbror och kusiner. Han känner trakten och folket i området och tror att Troxhammar är en bra plats för en restaurang.

– Det finns inte så många hushåll runt omkring men själva vägen är vältrafikerad och det är många andra företag i området. Läget kommer funka bra för oss, säger han.

Ännu är allt inte på plats men Salle Delen hoppas kunna hinna öppna mellan tionde och femtonde januari.

– Och kanske smygöppnar vi några dagar innan premiären, för att se att vi har allting klart. Vi får se vad vi gör för premiären, det har vi inte bestämt än, säger han.

Detta är Daisy’s Färingsö:

Daisy’s restaurang i Troxhammar kommer drivas i franchiseform av Salle Delen, tillsammans med hans son Firat Delen.

Lokalen ägs av Anders Blomkvist som hyr ut den för ändamålet.

Restaurangen hoppas kunna öppna under andra veckan i januari 2018.

Daisy’s är en kedja med gatukök och restauranger. De öppnade sitt första gatukök 1989.

I dag finns det 18 Daisy’s. 14 av dem finns i Stockholm, en i Orsa, en i Vaxholm, en i Norrtäljeområdet och en i Sillekrog vid E4:an.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mälarö Tidning har sommarstängt

Nyheter Vi har semester och är tillbaka i början av augusti. Trevlig sommar önskar Mälarö Tidning.onsdag 4/7 13:59

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter