Dalens allé. Foto: Sacharias Källdén

Dalenbor: Mycket kvar att göra i allén

Det är mycket kvar att göra i Dalen innan de boende är nöjda. Det blev klart på ett möte med staden nyligen. Till exempel ordna fler sittbänkar i allén.

  • Publicerad 12:52, 31 okt 2018

Efter kritiken mot upprustningen av Dalens allé hölls ett öppet möte för några veckor sedan där stadsdelen och trafikkontoret svarade på frågor. Cirka 60 personer kom dit och mötet avslutades med en gemensam promenad i området. 

Fler sittplatser 

Några av önskemålen var fler sittplatser i allén, fler papperskorgar och mer sensorsbelysning. Sittpuffarna som ställts ut bör flyttas till en bättre plats och något mer måste sättas upp för att hindra biltrafik, som en bom, stor sten eller grind, tyckte flera. Ett önskemål var också att flytta planteringarna till bättre lägen.

Dalenbor toksågar upprustningen av allén

En annan sak som kom upp var att en del markbrunnar i området inte funkar bra efter renoveringen och luktar illa. Här svarar staden att lutningen vid flera brunnar ska åtgärdas efter slutbesiktning och att avrinningen därför inte är godkänd.

Ordna p-platser vid kyrkogården

Man påpekade också att stolpar och parkour-redskap vid pulkabacken i Dalenparken måste vadderas vintertid för att undvika olyckor. Förslag framfördes om att anlägga snedparkeringar längs muren mot kyrkogården för att få fram fler p-platser i området, något som staden kommer att titta närmare på. Dalenbor vill också ha fler återvinningsstationer.

Önskemål som kom upp var också att ordna ett kulturhus i Dalen och ett kafé på torget, även möjligheter till stadsodling.   

Så mycket kostade kritiserade upprustningen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu får SL:s biljettkontrollanter kroppskameror

Nyheter På fredag inleds ett första försök Nu utrustas även SL:s biljettkontrollanter med kroppsburna kameror. Syftet är, enligt SL, att minska hot och våldssituationer – men även ha tydliga bevis vid överklaganden.måndag 19/11 20:10

Mystisk fiskrens förbryllar i Gubbängen

Nyheter Stadsdelen: "Vi kommer inte göra något åt saken" Nära Gubbängens IP gjorde en person på hundpromenad en udda upptäckt. En större mängd fiskrens låg dumpad i skogen.måndag 19/11 16:30