Dalens allé. Foto: Sacharias Källdén

Dalenbor: Mycket kvar att göra i allén

Det är mycket kvar att göra i Dalen innan de boende är nöjda. Det blev klart på ett möte med staden nyligen. Till exempel ordna fler sittbänkar i allén.

  • Publicerad 12:52, 31 okt 2018

Efter kritiken mot upprustningen av Dalens allé hölls ett öppet möte för några veckor sedan där stadsdelen och trafikkontoret svarade på frågor. Cirka 60 personer kom dit och mötet avslutades med en gemensam promenad i området. 

Fler sittplatser 

Några av önskemålen var fler sittplatser i allén, fler papperskorgar och mer sensorsbelysning. Sittpuffarna som ställts ut bör flyttas till en bättre plats och något mer måste sättas upp för att hindra biltrafik, som en bom, stor sten eller grind, tyckte flera. Ett önskemål var också att flytta planteringarna till bättre lägen.

Dalenbor toksågar upprustningen av allén

En annan sak som kom upp var att en del markbrunnar i området inte funkar bra efter renoveringen och luktar illa. Här svarar staden att lutningen vid flera brunnar ska åtgärdas efter slutbesiktning och att avrinningen därför inte är godkänd.

Ordna p-platser vid kyrkogården

Man påpekade också att stolpar och parkour-redskap vid pulkabacken i Dalenparken måste vadderas vintertid för att undvika olyckor. Förslag framfördes om att anlägga snedparkeringar längs muren mot kyrkogården för att få fram fler p-platser i området, något som staden kommer att titta närmare på. Dalenbor vill också ha fler återvinningsstationer.

Önskemål som kom upp var också att ordna ett kulturhus i Dalen och ett kafé på torget, även möjligheter till stadsodling.   

Så mycket kostade kritiserade upprustningen

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

En person misstänkt för brott efter trafikolycka

Nyheter Flera fordon har krockat på Magelungsvägen vid 17-tiden på fredagseftermiddagen.fredag 18/1 18:03

Staden om hånade rondellen i Söderort: "Bra"

Nyheter Trafikkontoret gillar bygget trots att förare kör rakt över Områdets nya rondell blev en snackis i Hägerstensåsen i höstas. Men trots att många fortfarande kör rakt över den är staden nöjd. “Rondellen fungerar bra”.fredag 18/1 16:19