Osiel Ibáñez, ordförande för Enskededalen.org, vid lanseringen av Dalen-podden som en del av kulturprojektet Humans of Dalen. Från i höstas. Foto: Annalena Sandgren

Dalenborna bjuds in till digitalt jättemöte

Ett jättemöte där alla som vill får vara med – digitalt. Det ordnas i Dalen om drygt en vecka. Frågan på agendan: Vad ska områdets barn och unga göra i sommar?

  • Publicerad 10:49, 18 maj 2020

Dalenborna är välkomna på ett stormöte om drygt en vecka ihop med sina grannar. Fast digitalt. Syftet är att få information om vad som händer i området i sommar.

– Normalt sett håller vi igång flera aktiviteter, bland annat våra "Dalen Talks" och podd-projekt i samarbete med bibblan, men nu är biblioteket stängt på grund av corona. Men barnen och ungdomarna finns kvar, de rör sig ute och vill ha något att göra, säger Osiel Ibanez, ordförande i föreningen Enskededalen.org, som ordnar mötet.

Tung deltagarlista

På deltagarlistan finns personer från stadsdelsförvaltningen, polisen och fältassistenter, även Dalens kvartersgård, bibblan och Svenska bostäder. De hoppas även på politisk representation.

– Vi vill höra hur de olika aktörerna tänker, vad vi kan göra tillsammans för positivt i sommar under rådande omständigheter. Det har ju varit livligt till och från i området och många barn och unga kommer att vara hemma mer än vanligt i år, därför behövs en plan. Vi vill ha med alla inblandade redan nu, innan sommaren drar igång, säger Osiel.

Dalenborna kommer kunna ställa frågor direkt till berörda tjänstemän, eller välja att bara lyssna på diskussionen.  

Det digitala mötet äger rum på tisdag 26 maj 18-19.15. Delta genom att klicka på en länk till mötesplatsen Zoom på www.enskededalen.org, via din dator eller i mobiltelefonen.