Dalenborna om sitt område: "Riktigt bra grannar"

Enskededalen fyller 40 år i år. Så här tycker några boende om att bo här.

  • Publicerad 19:00, 28 feb 2019

Foto: Jannie Flodman

Carl Hemmingson, 33, kvalitetsansvarig på läkemedelsföretag, har bott i Dalen i fyra år: "Jag och min flickvän gillar Dalen, kanske för att vi tidigare bott i Älta och Haninge som är liknande områden. Vi har riktigt bra grannar och Dalendagarna är fina, då är det liv och rörelse med loppis och mycket mat. En av grannarna sålde shish kebab med hummus, den satt fint!"

Foto: Jannie Flodman

Annalena Sandgren, 52, formgivare, har bott i Dalen i fyra och ett halvt år: "Det var min kompis som lobbade för Dalen och fick mig att flytta hit. Området är väldigt socialt och personerna är supertrevliga. Mycket har nog att göra med gårdarna, där både organiseras saker och barnen kan skaffa sig vänner. Sedan är det väldigt fint sommartid med närheten till Nypan."

Foto: Jannie Flodman

Gomaa, 42, SFI-elev, har bott i Dalen i sju månader: "Jag kom hit efter att ha flytt kriget i Syrien och bor här med min fru och våra fem barn. Dalen är bra. Våra barn går i skolan, jag läser på SFI i Farsta strand och min fru på SFI vid Medborgarplatsen. Det bästa med Dalen är säkerheten."

Snart kan du dricka vin på Ica i Älvsjö

Nyheter Matbutik i Långsjö satsar på bistro Snart behöver inte Älvsjöborna åka till Liljeholmen för att ta ett glas vin i mataffären. Runt midsommar drar Ica-butiken på Svartlösavägen igång sin egen bistro.tisdag 21/5 19:00

Brandförsvaret varnar: Kasta inga fimpar!

Nyheter ✓Vita luddet är lättantändligt och gör att elden sprider sig fort ✓30-tal markbränder bara idag Det pågår ett flertal markbränder i Stockholm just nu. Bland annat har det brunnit i ett större område vid sjön Trekanten i Liljeholmen och i Vårberg.tisdag 21/5 15:08