Dalenborna om sitt område: "Riktigt bra grannar"

Enskededalen fyller 40 år i år. Så här tycker några boende om att bo här.

  • Publicerad 19:00, 28 feb 2019

Foto: Jannie Flodman

Carl Hemmingson, 33, kvalitetsansvarig på läkemedelsföretag, har bott i Dalen i fyra år: "Jag och min flickvän gillar Dalen, kanske för att vi tidigare bott i Älta och Haninge som är liknande områden. Vi har riktigt bra grannar och Dalendagarna är fina, då är det liv och rörelse med loppis och mycket mat. En av grannarna sålde shish kebab med hummus, den satt fint!"

Foto: Jannie Flodman

Annalena Sandgren, 52, formgivare, har bott i Dalen i fyra och ett halvt år: "Det var min kompis som lobbade för Dalen och fick mig att flytta hit. Området är väldigt socialt och personerna är supertrevliga. Mycket har nog att göra med gårdarna, där både organiseras saker och barnen kan skaffa sig vänner. Sedan är det väldigt fint sommartid med närheten till Nypan."

Foto: Jannie Flodman

Gomaa, 42, SFI-elev, har bott i Dalen i sju månader: "Jag kom hit efter att ha flytt kriget i Syrien och bor här med min fru och våra fem barn. Dalen är bra. Våra barn går i skolan, jag läser på SFI i Farsta strand och min fru på SFI vid Medborgarplatsen. Det bästa med Dalen är säkerheten."

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här står lastbilarna på tomgång vid skolan

Nyheter SE FILMEN: Enminutsregeln bryts gång på gång Dag efter dag, minut efter minut, står tunga lastbilar på rad utanför Västertorpsskolan med motorerna igång. Nu har en förälder fått nog av tomgångskörningen: “Bedrövligt”.fredag 22/3 16:18

Nu öppnar Stockholms uteserveringar på allvar

Nyheter LISTA: Här våras det för utomhushäng redan i helgen Nu öppnar äntligen mängder av Stockholms uteserveringar på allvar igen. Här är tips på några av alla ställen där du kan njuta redan nu – eller inom kort.fredag 22/3 15:00