SVÅRSÅLDA. Radhusen och bostadsrätterna i Erik Wallins projekt Bergsvåg har inte byggstartat ännu. Nu har bolaget ställt upp ett showroom på platsen för att försöka få igång försäljningen. Foto: Kjellander + Sjöberg/Per Brandt

Dålig försäljning försenar nya stadsradhus

De tänkta radhusen och bostadsrätterna i Hjorthagen är svårsålda. Nu har byggherren tvingats skjuta fram byggstarten – och flyttat upp ett showroom på platsen för att få snurr på försäljningen.

  • Publicerad 07:00, 27 jun 2018

Istället för garagelängor: stadsradhus, bostadsrätter och ny förskola i två böjda och böljande huskroppar som ska smälta in i Hjorthagsparken. Men arbetet med det nya inslaget i korsningen Älvkarleövägen/Trollhättevägen, som skulle ha startat vintern 2017, står på vänt.

De vill stoppa förskola och radhus för att rädda sina garage

Anledningen? För dålig försäljning. Enligt byggherrens projektsida har åtta av de 23 lägenheterna och ett av sju släppta radhus sålts, trots stort intresse vid säljstarten.

Nu säljs nya radhusen på Östermalm

Totalt planeras för 49 nya bostäder i projektet som Erik Wallin döpt till Bergsvåg.

Den svajiga bostadsmarknaden är orsaken enligt bolaget.

– Ja, vi har väl egentligen följt samma mönster som övriga utvecklare i branschen. Det är trögare, säger Erik Hägesten, projekledare på Erik Wallin.

För att trigga detta har man nu ställt upp ett showroom på den tomma grusplanen.

– Vi kände att kunderna behövde uppleva platsen i samband med mötet med oss och mäklaren. Det är svårt att uppleva hur det ligger annars, väderstrecksmässigt och med solläget. Vi upplever att det har gett en ökad närvaro på visningar och fler skarpa spekulanter, säger Erik Hägesten.

Bolagets nya mål är att komma igång med byggandet i höst.

– Det är svårt att lämna en prognos, vi kämpar för att nå våra säljmål innan vi kan börja bygga. Men vi jobbar skarpt för att komma igång någon gång under hösten 2018.

PLANEN. Så här är det tänkt att radhusen och lägenheterna ska se ut. Foto: Kjellander + Sjöberg

PÅ PLATS. Ett showroom står nu där de tidigare garagelängorna låg. Foto: Per Brandt

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nya regler ska få skolföräldrar att uppföra sig

Nyheter Skolborgarrådet: "Föräldrar måste förstå att det finns gränser för deras engagemang" Problemet med föräldrar som ställer orimliga krav på sitt barns skola, hotar lärare och trakasserar skolpersonal blir allt vanligare. Nu ska staden ta fram ett dokument med regler som föräldrar måste...onsdag 14/11 20:00

Stor satsning på pendelbåtslinjer i Stockholm

Nyheter Två helt nya linjer Pendelbåtstrafiken i länet ska byggas ut kraftigt de kommande åren. Det är landstingets vision när de nu satsar totalt 210 miljoner kronor på nya båtlinjer.onsdag 14/11 16:32