Anmärkningar. Miljöförvaltningen har vid fyra tillfällen 2018 noterat att livsmedel inte varit tillräckligt nedkylda. Foto: Most Photos

Dålig hantering av skaldjur på klassisk krog i City

Den klassiska restaurangen har under året fått anmärkningar av miljöförvaltningen vid fyra olika tillfällen. Anledningen är att fisk och skaldjur inte förvarats tillräckligt kallt. Nu är problemet – slutligen – åtgärdat.

  • Publicerad 11:39, 4 dec 2018

Anrika restaurang Prinsen, som legat på samma adress på Mäster Samuelsgatan sedan 1897, har under året haft stora problem med en av sina kylar. Något som även miljöförvaltningen uppmärksammat vid sina oanmälda inspektioner.

Vid fyra olika tillfällen mellan februari och november noterade inspektörerna att bland annat räkor, musslor och fisk förvarats i för varma temperaturer. Köksmästare Karl Mogren menar dock att det aldrig varit någon fara för restaurangens gäster.

– Miljöförvaltningen har inte heller gjort den bedömningen. Risken höjs visserligen när temperatur är högre än plus fyra, men det handlar också om tid. De här varorna har inte varit i för hög temperatur för länge. Kylen som vi haft problem med är ingen vi förvarar saker i under längre tid utan det är livsmedel som används inom ett par timmar, förklarar han.

Misstänkt mordbrand på restaurang Prinsen

Hur kommer det sig att ni får samma anmärkningar vid fyra olika tillfällen?

– Vi åtgärdade frysen redan efter första inspektionen men det räckte inte. Nu är det åtgärdat från vår sida. Vi har byggt om kylen och den håller de temperaturer som den ska, säger han.

Miljöförvaltningen bekräftar i ett mejl till StockholmDirekt att problemet nu är åtgärdat.

– Vid senaste kontrollen (tisdag den 27 november) förvarades livsmedel i tillräckligt låg temperatur och kontrollen bedömdes därmed vara utan avvikelse, skriver livsmedelsinspektören Catrin Bergström.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android