Dalbottenparken i Högdalen ingår i deras skötselavtal. Foto: Eva Tonström

Dålig parkskötsel – nu får de saftiga böter

Företaget som sköter parkerna i Årsta och Vantör har tvingats betala en halv miljon i böter till stadsdelen för att de inte klarat av sitt uppdrag.

  • Publicerad 06:42, 17 nov 2017

488 000 kronor, så mycket har företaget DN Trädgård & Markskötsel tvingats betala i vite till stadsdelen Enskede-Årsta-Vantör för att de inte klarat att fullfölja alla delar i avtalet med staden. Företaget har haft uppdraget att sköta parker och andra allmänna platser i Årsta och Vantör sedan september 2016 och under första året har de lyckats dra på sig över tio anmärkningar.

"Vi har gjort vårt bästa"

Kritiken rör flera saker, bland annat att personalen saknat rätt utbildning för uppdraget, företagets arbetsfordon har inte uppfyllt stadens miljökrav och höstlöv har inte sopats bort när de ska.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Dessutom har staden hållit inne ungefär lika mycket pengar, 511 000 kronor, som skulle ha betalats ut till företaget efter ett år om de hade fullföljt sina åtaganden.

Företaget själva tycker att de har haft ett tufft första år.

– Det började förra hösten med en rejäl snöröjning som vi fick ta hand om och efter det har det varit en del problem. Vi har gjort vårt bästa och har vi missat något så har vi fixat till det, säger Göran Sterner på DN Trädgård & Markskötsel.

Avtal till 2019

– Sedan kan jag tycka att de här avtalen är lite väl hårda, det är väldigt många klausuler man ska klara att följa, tillägger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Företagets avtal löper på tre år, efter det kan stadsdelen välja att förlänga uppdraget i två plus två år.

– Vi fortsätter att göra uppföljningar och besluta om viten och anmärkningar om de inte sköter det som förväntas av dem. Under 2019 kommer vi ta ställning till om avtalet ska förlängas eller inte, säger Pierre Persson, enhetschef för lokal- och stadsmiljö i Enskede-Årsta-Vantör.

Och Rågsveds friområde. Foto: Karoline Montero Araya

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43