Utsålt. När Rickard Söderberg och Kerstin Avemo sjöng fylldes Fridegårdscenen. Foto: Jan-Erik Andersson

Damkören vill sprida Konsertkarusellen

I närmare 25 år har konsertkarusellen snurrat i länet. Något fler borde ta del av, menar Ulla Holm, ordförande i Håbo Damkör.

  • Publicerad 13:07, 29 nov 2018

Förra helgen gjorde Konsertkarusellen årets sista stopp i Bålsta. Den här gången med operasångarna Kerstin Avemo och Rickard Söderberg ackompanjerade på flygel av Johan Reis.

– Konserten var helt magisk, helt fantastisk, berättar Ulla Holm, som var en av kvällens arrangörer tillsammans med Håbo Rotaryklubb och Lilla Hagalunds vänner.

– Många framstående operasångare har jag hört live, men det här var något extra. Det är stor förmån för oss föreningar att få vara arrangörer för Konsertkarusellen och alldeles särskilt roligt med konserter på den här nivån och när det också kommer så många.

Fridegårdsteatern, eller Fridegårdsscenen, som den egentligen heter var fylld till sista plats.

När kändisar som Rickard Söderberg gästar säljer biljetterna slut direkt, men trots att Konsertkarusellen funnits i många år borde fler känna till den, menar Ulla Holm, och berättar om en konsert, som hon bjudit in två kvinnor till.

– De var helt uppfyllda av konserten och frågade efteråt varför vi inte annonserar. Men det gör vi ju.

Konsertkarusellen drivs av Musik i Uppland, en stiftelse för länsmusik i Uppsala län, som erbjuder länets kommuner möjlighet att köpa in en konsertserie om sju konserter till kraftigt subventionerat pris.

– Tanken är att kunna erbjuda musik på väldigt hög nivå, på nära håll och utan att det kostar skjortan, säger Ulla Holm.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Teknikbacken bjöd in till sportlovsfart

Sportlovet är över för den här gången. Men i Teknikbacken fortsätter säsongen ett tag till.lördag 23/2 1:15

Träffar för vuxna med funktionsvariationer

En ny mötesplats för vuxna med funktionsvariationer är invigd. En gång i månaden ska träffar hållas, varje kväll med ett tema.fredag 22/2 16:00

Senaste numret

Bålstabladet