Dämpad stämning i Älvsjö efter mordet

Vid Älvsjö station hedrades den skjutne 20-åringen med ljus och blommor. Hasan Sajib var på plats när mordet skedde. ”Det var hemskt. Det skedde precis framför ordningsvakterna”.

  • Publicerad 12:23, 11 mar 2019

Utanför biljetthallen, i gången över spåren, har det placerats ut ljus, blommor och en nalle med en lapp med texten ”vi önskar att något liknande aldrig händer igen i vårt älskade Älvsjö. Vi beklagar sorgen, våra tankar är hos er”.

Hasan Sajib, 22, arbetade på Pressbyrån i lördags. På måndagsmorgonen var han tillbaka på jobbet för första gången sedan händelsen.

– Det var hemskt. Vi såg när det hände och plötsligt rusade folk in i butiken för att gömma sig, säger Hasan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det var strax innan klockan 17 i lördags 9 mars som en 20-årig man blev skjuten till döds utanför biljetthallen. Pressbyrån, och andra butiker i anslutningen till Älvsjö station, stängde direkt efter skjutningen.

– Folk var väldigt rädda. Det var helt tjockt med folk här inne och i början vågade ingen gå ut. Vi i personalen sprang ut och stoppade folk som var på väg ut från spärrarna. Vi sa ”vänd! Någon har blivit skjuten”, säger Hasan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Han och hans kollegor var kvar på plats i nästan tre timmar till. Enligt Hasan var det väldigt otäck stämning.

– Hemskt. Han som sköt gjorde det mitt framför ordningsvakterna, man fattar inte att det går att göra så. Jag känner till killen som blev skjuten, han var alltid jättetrevlig när han var här och köpte grejer. Det som har hänt är helt sjukt, säger Hasan.

Enligt polisen har ingen gärningsman gripits ännu. Utredningsarbetet fortsätter och bland annat ska man gå igenom samtliga övervakningskameror från platsen. Polisen utredare är fortsatt intresserade av vittnen som såg händelsen.

Blommor och ljus vid mordplatsen. Foto: StockholmDirekt

Minnesstund

På torsdag 14 mars klockan 17 anordnas det en minnestund vid platsen för mordet för att hedra den skjutne 20-åringen.

Hasan Sajib jobbade på Pressbyrån när mordet skedde. Foto: StockholmDirekt