Överklagade. De nya paviljongerna på Hagaskolan är inte populära hos alla grannar. Foto: Hege Hellström

Danderyd får bakläxa för skolpaviljonger

Hagaskolan i Enebyberg har fått nya paviljonger, där verksamhet redan pågår. Men allt har inte gått rätt till enligt länsstyrelsen, så nu måste kommunen komplettera bygglovsansökan.

  • Publicerad 12:32, 14 maj 2019

I oktober i fjol beviljade byggnadsnämnden i Danderyds kommun en ansökan om tidsbegränsat bygglov på fem år för paviljonger på Hagaskolan i Enebyberg. Detta på grund av att den gamla skolbyggnaden var drabbad av mögel.

Grannar till fastigheten, som fick paviljongerna mycket nära sin tomt, överklagade bygglovet till länsstyrelsen. Nu har grannarna fått delvis rätt. Det grannarna klagade på var dels hur den formella hanteringen skötts, och att paviljongens placering och utformning innebär negativa konsekvenser för dem.

Enligt länsstyrelsen stämmer det att formalia inte hanterats rätt.

– Länsstyrelsen har bedömt att underlaget för beslutet har vissa brister. Det handlar om att vi måste beskriva utvecklingen av området, att vi måste ha med en avvecklingsplan och våra tankar kring att bygga en permanent skola i området, säger Kristin Åberg Nilsson, fastighetschef på kommunen.

Skolverksamheten påverkas inte

Nu måste alltså kommunen komplettera uppgifterna och överklaga beslutet.

Kristin Åberg Nilsson vill poängtera att skolverksamheten fortsätter som vanligt.

– Det finns en oro men skolverksamheten påverkas inte av det här utan fortsätter i lugn och ro i paviljongerna, säger Kristin Åberg Nilsson.

Just nu pågår en intern utredning om skolorna i Enebyberg.

– Vi har en bra intern dialog kring denna och ser fram emot ett politiskt beslut om hur vi så småningom går vidare, säger Kristin Åberg Nilsson.

Danderyds kommunala hemtjänst läggs ned

Nyheter Gått med underskott Nu är beslutet fattat: Danderyds kommun lägger ner sin kommunala hemtjänst. Totalt berör beslutet 230 brukare, som nu får välja en av kommunens privata utförare istället.tisdag 15/10 17:31

Politiker kräver lösning vid Jarlabankes väg

Nyheter Trafikverket kommer inte vidta åtgärder Igår skickade styrande politiker från Täby och Vallentuna kommun ett brev till Trafikverket där de kräver åtgärder vid Jarlabankes väg och Arningevägen. Detta efter att Trafikverket beslutat att inte...tisdag 15/10 16:38
Stockholm Direkt