Uttagen. Till vardags i Enebybergs IF, men nu ska Matilda Algotsson till VM. Foto: Felicia Eriksson Masalla/Studio Emma Svensson

Danderydåkare ska tävla i konståknings-VM

Konståkerskan Matilda Algotsson från Danderyd blev under torsdagen uttagen till VM. Det blir första gången hon tävlar i ett världsmästerskap. "Det ska bli väldigt roligt att få uppleva det", säger Matilda Algotsson.

  • Publicerad 15:13, 5 mar 2020

Fick reda på det för bara två dagar sedan.

Efter att Anita Östlund skadat ledbandet på höger fot får 21-åringen som till vardags tävlar för Enebybergs IF chansen i världsmästerskapet som går i Montreal, Kanada.

– Jag fick reda på det för bara två dagar sedan, det kom lite hastigt men det känns jättekul, säger Matilda Algotsson.

Just nu befinner hon sig i Schweiz för att träna. Och nu får hon alltså plötsligt börja träna inför ett världsmästerskap.

– Jag kommer att vara här tills jag åker till Kanada nästa söndag. Det är väldigt snart jag åker. Ofta vet man om tävlingarna man ska åka på mycket längre innan än så här. Men det kommer gå bra, säger Matilda.

Matilda från Enebyberg vann SM

"Jag ska försöka hålla mitt fokus"

Mästerskapet äger rum 16–22 mars. Förutom Matilda så kommer Nikolaj Majorov att tävla för Sverige. Matilda har tidigare tävlat i EM flera gånger men det här bli första gången hon ställs mot världseliten i ett VM.

– Det blir mitt första VM, så det ska bara bli väldigt roligt att få uppleva det. Jag vill kunna ta vara på min chans och försöka prestera så bra jag kan. Försöka behålla lugnet så att jag kan prestera.

Matilda kliver in i mästerskapet onsdagen den 18 mars och andra tävlingen blir på fredagen.

– Jag ska mest fokusera på mina program och det jag vill göra i dem. Resten är svårt att påverka, jag ska försöka hålla mitt fokus på mina program och göra det så bra som möjligt.

Det här är Matilda Algotsson

Ålder: 21 år.

Bor: I Enebyberg.

Klubb: Enebybergs IF Konståkning.

Meriter: 13:e plats i EM 2016 och 2017 (bästa svenska). Ett SM-silver och ett SM-brons. Två guld i junior-SM.

Läckraste bönan från Brottby

Nyheter Här har den odlats i generationer Bönan Brottby har fått erkännande som bevarandesort. Det betyder att den anses vara av stort kulturhistoriskt värde med lokala smaker. Nu öppnas dörren för den kommersiella marknaden.fredag 27/3 17:12

Peter, 16, mördades – så vill de närstående hedra hans minne

Nyheter ”Jag kan beskriva honom med ett ord – snäll.” Mordet på 16-åriga Peter Plax skakade hela Sverige. Nu vill Peters familj och vänner hedra sonen, klasskompisen, pianisten och basketkillen så att människor kan minnas allt det han var i stället för...fredag 27/3 16:34