Danderyds enda hundrastgården får ge plats - för nya badet

Om allt går enligt plan ska Danderyd få en ny simhall inom fem år. Men då får hundrastgården flytta på sig.

  • Publicerad 12:03, 29 jan 2018

Danderyds kommun planerar att bygga en ny simbassäng i kommunen. Nu verkar det som att de funnit en lämplig plats vid Skuggboparken nära Mörby centrum.

På platsen idag ligger det en hundrastgård.

– Det är svårare att hitta en bra plats för en simhall, så får vi helt enkelt flytta hundrastgården till ett annat ställe, säger Torsten Sjögren (M), fastighetsnämndens ordförande.

Men hunden Karo och hans matte hoppas att hundrastgården blir kvar.

– Jag kan tycka att det är lite tokigt att den ska försvinna. Vi är några som går dit ibland och det är väldigt trevligt, säger hunden Karos matte.

Just nu är kommunen i full färd med att lägga fram en detaljplan för bassängen.

– Jag tror att simhallen kommer att utgöras av 25 meterslängder. Det primära är ju att våra barn och ungdomar ska lära sig att simma och då behövs det inga tävlingsbassänger. Men sen vet man aldrig vart det bär när det ska malas bland de politiska kvarnarna, säger Torsten Sjögren.

När är det tänkt att badet ska stå klart?

– Vi har sagt att vi kan hålla igång det nuvarande badet i fem år. Så inom de fem åren hoppas vi att det nya badet blir klart, säger Torsten Sjögren och fortsätter:

– Vi vill verkligen påskynda arbetet för desto längre tid vi väntar desto större risk är det att vi måste göra olika typer av reparationer på det nuvarande badet vilket är som att kasta pengar i sjön.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

M utmanar partier och Täbybor att kasta skräp

Nyheter "Vill samla så många som vi kan" Moderaternas nya vallöfte: 100 papperskorgar till kommunen. Nu vill de utmana andra partier i kommunen.tisdag 22/5 17:13

Efter attacken - nya träd på plats

Nyheter Skyddas av stängsel I januari skövlades 56 träd, olovligen, vid Rönningesjön. Nu har nya träd planterats, och fått skydd runt sig.tisdag 22/5 16:30